Het Noorderlicht vastgelegd vanuit vliegtuig

Het Noorderlicht vastgelegd vanuit vliegtuig

Nadja Geskus 2792
Het Noorderlicht is één van de meest ongrijpbare natuurlijke verschijnselen. Het sterke contrast tussen de dansende kleuren en de donkere hemel is iets wat je een keer moet hebben gezien. Toch is het lastig om op het goede moment op de goede plek te zijn. Aryeh Nirenberg legde dit bijzondere moment vast vanuit een vliegtuig!

Noorderlicht

Het noorderlicht is al vaker vastgelegd, maar Aryeh Nirenberg legde het toch wel op een bijzonder moment vast. De omstandigheden in hoeverre het Noorderlicht ontstaat zijn onvoorspelbaar. Het verschijnt binnen de kortste keren en verdwijnt ook weer als sneeuw voor de zon. Bijzonder als je zo´n prachtig verschijnsel kan vastleggen vanuit een vliegtuig!

 

 

Voorbereiding

Landschapsfotograaf Aryeh Nirenberg zat in een vlucht naar IJsland en had zijn camera vast bij de hand. Hij werd getrakteerd op een prachtige voorstelling van het Noorderlicht op enorme hoogte. Gezien hij geen mensen naast zich had zitten, kon hij deze ruimte goed benutten! Hij creëerde een geïmproviseerde rig, zodat hij zijn Nikon D810 kon stabiliseren en maakte een prachtige time-lapse. Tevens wikkelde hij een deken rond de lens, zodat hij geen schitteringen zou zien. Bekijk de prachtige beelden die hij maakte!

Het Noorderlicht vastgelegd vanuit vliegtuig
afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja