Het laatste nieuws over ROTTERDAM PHOTO 2022 XL

Christel de Wolff 1690
Rotterdam Photo is een jaarlijkse fotobeurs met een echte festival flair. Tijdens Art Rotterdam Week hebben kunstliefhebbers de mogelijkheid om een groot aanbod aan kunst- en design evenementen te bezoeken. 

Het evenement, in het centrum van Rotterdam, precieze locatie wordt nog bekend gemaakt, viert het brede spectrum van fotografie zoals het zich presenteert in onze hedendaagse beeldcultuur. Met een combinatie van tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum, verandert Rotterdam van 10 tot 13 februari 2022 tot dé one-stop-hub voor fotografieliefhebbers.

Elk jaar nodigt het festival een breed scala aan onafhankelijke fotografen, al dan niet verbonden aan een galerie, uit om op de beurs te exposeren. Van amateurs tot beeldende kunst en van documentaire tot straatfotografie: fotografen zijn welkom om hun werk in te zenden via een open call rondom een actueel thema. Het doel is om een betaalbare tentoonstellingsruimte te bieden in tegenstelling tot de gebruikelijke kunst- en fotobeurzen. De geselecteerde fotografen krijgen de kans om hun werk te laten zien naast onze samengestelde tentoonstellingen en ons uitgebreid programma.

Deelnemende fotografen kunnen hun eigen werk verkopen en naast galeriehouders, kunstkopers en fotografieliefhebbers ook internationale kunstpersprofessionals ontmoeten. Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Rotterdam als havenstad, stelt het festival een tentoonstellingsruimte in hergebruikte zeecontainers ter beschikking aan geselecteerde fotografen. Het festival gebruikt de openbare ruimte van Rotterdam om fotografie buiten de “white-cube” traditie te brengen.

Naast de tentoonstellingen organiseert Rotterdam Photo door de hele stad lezingen, workshops en een programma met muziek en tentoonstellingen op digitale schermen. Straatverkopers, cafés en restaurants in de omgeving bieden ook heerlijk eten en heerlijke drankjes, zodat het publiek tijdens Art Rotterdam Week 2022 de rauwe en edgy “couleur locale” kan proeven.

THEMA 2022: DE MENSELIJKE BLAUWDRUK

Voor de XL-editie van 2022 is Rotterdam Photo verheugd de lancering van de Single Open Call aan te kondigen. Fotografen kunnen hun werk insturen van 8 november tot en met 12 december 2021. De geselecteerde fotografen mogen hun foto exposeren, waarbij productiekosten worden gedekt door het festival. Het thema: The Human Blueprint / De Menselijke Blauwdruk. Na het thema van vorig jaar, PLANET HUMAN, blijft het festival dezelfde vragen stellen: Wie zijn wij, als mensen, naast het feit dat we bestaan? Wat laten we achter? Hoe drukken we onszelf uit? Wat is de rol van onze onvolkomenheden, de donkere kanten van ons collectieve bestaan? Maken zij ons menselijk? Vandaag is het begrip "mens" meer dan ooit aan een evolutie onderhevig. En dit jaar nodigt Rotterdam Photo professionele en amateurfotografen uit om samen met hen na te denken over de blauwdrukken die wij, als mensen, achterlaten.

Info: rotterdamphotofestival.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel