Studiofotografie en nabewerking met Gerard Henninger

Masterclass: Studiofotografie en nabewerking met Gerard Henninger: 27 oktober

jesse kraal 7859 12
Gerard Henninger, misschien ken je hem van ons magazine, wellicht ken je hem van zijn foto's van beroemde dj's en andere dance-artiesten. Je kunt hem in ieder geval beter leren kennen tijds de workshop studiofotografie en nabewerking.

Update: De Masterclass van 27 oktober zit vol, meld je hier aan voor de Masterclass op 10 november.

Gerard Henninger, misschien ken je hem van ons magazine, wellicht ken je hem van zijn foto's van BN’ers en dance-artiesten. Je kunt hem in ieder geval beetje beter leren kennen tijdens de workshop studiofotografie en nabewerking die hij exclusief voor DIGIFOTO Pro zal geven.

Als Gerard Henninger even niet in Ibiza of Miami zit om wereldberoemde dance-artiesten te fotografen, dan vind je 'm in zijn eigen studio vergezeld van een model, buurmeisje, of DJ voor de camera. Hij mag dan soms een tikkeltje arrogant overkomen, eigenlijk is het een hele aardige gozer. En bovendien een succesvolle fotograaf met een overvolle agenda. In deze Masterclass met maximaal tien deelnemers neemt hij je op sleeptouw in de studio én in Photoshop.

Gerard gaat er vanuit dat je weet hoe je camera werkt en de basis van flitsen onder de knie hebt. Hij gaat je dan ook niet lastig vallen met dergelijke basiskennis. Nee, in deze Masterclass laat hij van begin tot eind zien hoe je retestrakke commerciële platen maakt. In de studio, uiteraard met een model. Jij kan direct meeschieten.

Nabewerking

Photoshop is het halve werk. Gerard windt daar geen doekjes om. Daarom wordt de halve Masterclass besteed aan nabewerking. Hij zal je laten zien hoe je tot gelikte resultaten komt met behulp van wat digitale trucjes.

#1 Harddance act Endymion

#1 Harddance act Endymion - Before

#1 Harddance act Endymion

#1 Harddance act Endymion - After

We gaan niet serieus doen

Gerard houdt niet van serieuze gesprekken en saaie stof. Hij heeft liever dat iedereen het naar z’n zin heeft ipv dat je precies weet wat de ISO waarden zijn van de nieuwe Canon 6D. Mocht je vragen hebben dan kan je ze altijd stellen tijdens deze workshop, niets is te gek. Het doel voor Gerard is dat je met een tevreden (en wellicht dronken) gevoel naar huis gaat.

Programma

11:00 - 11:30 Ontvangst
Bij aankomst staat koffie, thee en fris gereed met uiteraard Sambuca voor de liefhebber (dat moesten we regelen voor Gerard).

11:15 - 11:30 Kennismaking 
Gerard houdt er niet van om over zichzelf te praten, maar hij zal zich toch even netjes voorstellen, hij is tenslotte netjes opgevoed.

11:30 - 12:30 Wat is commerciële fotografie?
Gerard legt uit hoe een opdracht binnenkomt en hoe je deze omzet naar een foto.  We gaan spelen met licht, de instellingen van de camera’s en het model. De foto’s die tijdens dit onderdeel gemaakt worden gaan later door de Photoshop-fabriek.

12:30 - 13:00 Lunch/sambuca
Voor iedere deelnemer staat een lunchpakket gereed met broodjes, fruit en melk. De lunch is inbegrepen bij de prijs. Gerard wilde dat we voor iedereen sushi zouden regelen, maar helaas past dat niet in het budget. Daarnaast staat er wederom Sambuca voor je klaar, zodat je je alvast kan indrinken voor het praktijk-gedeelte.

13:00 - 14:15 Studiofotografie in de praktijk
Onder begeleiding van Gerard gaat iedereen zelf foto’s maken zodat iedereen met dezelfde soort plaatjes thuiskomt waarop je je nieuwe Photoshop skills kan toepassen.

14:15 - 16:00 Nabewerking
Gerard laat zijn workflow zien m.b.t. Lightroom en Photoshop. Goede foto’s gaan altijd door Photoshop om ze beter te maken. We besteden aandacht aan de do’s en don’ts, we gaan meerdere foto’s combineren, achtergronden vervangen en nog meer van dat soort zaken. Aan het einde heeft Gerard nog een verassing voor iedereen.

Aangezien Gerard stiekem best wel eigenwijs is, kan het zijn dat we een beetje afwijken van het programma. Helaas kunnen we hem niet tegenhouden.

Radio 538’s Ruud de Wild

Radio 538’s Ruud de Wild

Waar, wat en hoe?

De locatie van de Masterclass is het prachtige Zuid-Hollandse Rijswijk, op de grens met Delft. Je kunt ons pand gemakkelijk bereiken met OV, de fiets of met de auto. Parkeren kan voor de deur en is gratis. De Masterclass duurt in totaal 5 uur lang en begint om 11:00. Nieuwe data worden binnenkort bekend gemaakt. De kosten voor de Masterclass zijn €159,95.

Henninger
Zelfportret - © Gerard Henninger

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van herfinn

Is de masterclass al vol? Ik wil namelijk inschrijven maar de "Hier" button doet het niet.

afbeelding van Marijn82

Same here...

afbeelding van herfinn

Hij doet het nu wel maar nu heb ik niet voldoende rechten voor de pagina??????

afbeelding van herfinn

Ehm wat kost dat grapje eigenlijk?

afbeelding van christclijsen

Ik heb me ingeschreven om niet te laat te zijn, maar wil inderdaad ook graag weten wat dat grapje kost!

afbeelding van Raymond (DIGIFOTO Pro)

Als het goed is moet de hele aanmeldprocedure nu zonder problemen werken, zo niet dan horen we het natuurlijk graag! De workshop kost overigens € 159,95.

afbeelding van GerardHenninger

Wie regelt d'r een fles sambuca? Het is weekend en het moet tenslotte wel een gezellige workshop worden....

afbeelding van Arno

Top! Hij staat in mijn agenda. Enne.. Sambuca, me like :)

afbeelding van bjornkusters

Heb me zojuist ook opgegeven, als dat uberhaubt nog kan, maar krijg na het inloggen ook de melding: "U heeft niet voldoende toegangsrechten voor deze pagina.".. Enne: er staat in de beschrijving vermeld dat de workshop om 11:00 begint en 5 uur duurt. In de e-mailuitnodiging staat dat de workshop duurt van 11:00 tot 16:00. Kan ik niet rekenen of uuuuh.. Anyway lijkt me wel een leuke workshop!!

afbeelding van Anonymous

Nope, je kunt niet rekenen!

afbeelding van bjornkusters

Ahahahah... je hebt helemaal gelijk.. Ik moet toch ook maar eens een workshopje rekenen volgen.. Thanks!!

afbeelding van Anonymous

:^)