Henk Wildschut wint Dutch Doc Award 2011

Henk Wildschut wint Dutch Doc Award 2011

Redactie 1259 0
Documentaire fotograaf Henk Wildschut heeft dit weekend de Dutch Doc Award 2011 gewonnen voor zijn project Shelter. De prijs van twintigduizend euro werd tijdens de Dutch Doc Days uitgereikt door Ronald Plasterk, oud minister van Cultuur.

Wildschut fotografeerde jarenlang de geïmproviseerde hutjes en tentjes van illegalen, waarbij hij zich niet richtte op de economische vluchteling zelf, maar op hun tijdelijke onderkomen; de 'shelters'.

De fotograaf reisde hiervoor door heel Europa en keerde meerdere malen terug naar Calais, Frankrijk, waar illegalen soms maandenlang bivakkeren in de hoop de oversteek naar Engeland te kunnen maken.

Foto © Henk Wildschut
Foto © Henk Wildschut

Kees Scherer Prijs

De jury koos Wildschut uit zes genomineerden als winnaar van de Dutch Doc Award, die dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt. De fotograaf won al eerder de Foto Kees Scherer Prijs, waarbij het boek Shelter werd uitgeroepen tot beste fotografieboek van de afgelopen twee jaar.

Eervolle vermelding

Naast de prijs van twintigduizend euro kregen de projecten van Raoul Kramer en Willem Popelier beide een eervolle vermelding. Het project van Kramer, Lost Tracks, laat een reis langs de sporen van de oude Birmaspoorlijn zien. Popelier fotografeerde een persoonlijk verslag van een jeugd waarbij een eeneiige tweeling gescheiden opgroeide.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie