Nu in de kiosk!

DIGIFOTO Pro 4.2013 nu in de kiosk

Julian Huijbregts 8129
In DIGIFOTO Pro 4.2013 nemen we een kijkje achter de schermen bij een professionele beeldbewerker, interviewen we Henk Wildschut over zijn project 'Voedsel', spreken we met topfotograaf Steve McCurry en gaan we aan de slag met de Sony A7 en A7R!

Tussen het maken van een foto en de daadwerkelijke publicatie zit vaak een flinke stap: beeldbewerking. Zeker als het gaat om fotografie voor reclamecampagnes. In deze editie gaan we achter de schermen bij Jefta Arts, een professionele beeldbewerker die diverse grote merken tot zijn klanten mag rekenen.

Jefta Arts - Tim Mintiens
Foto © Tim Mintiens, bewerking door Jefta Arts

Adrian Sommeling

Ook Adrian Sommeling is niet vies van een flinke portie beeldbewerking. Als grafisch ontwerper kwam hij in aanraking met Photoshop, nu combineert hij zijn grafische kennis met fotografie en dat levert zeer creatieve beelden op.

Adrian Sommeling
Foto © Adrian Sommeling

Sebastian Magnani

Een flinke dosis beeldbewerking wordt niet alleen bij commercieel werk toegepast. Dat blijkt wel uit het werk van Sebastian Magnani. Hij maakte portretten van honden en hun baasjes en voegde deze samen tot één beeld. De foto's gingen het afgelopen jaar het hele internet over, wij interviewen de fotograaf over zijn project.

Underdog
Foto's © Sebastian Magnani

Praktijktest: Sony A7 en A7R

Sony heeft met de A7 en A7R twee unieke camera's neer gezet: fullframe, maar geen spiegel. We hebben de nieuwe toestellen aan een praktijktest onderworpen en schrijven uitgebreid over onze bevindingen met deze veelbelovende toestellen.

Sony A7R

Reviews

Uiteraard hebben we meer camera's en objectieven aan de tand gevoeld. In deze editie lees je een uitgebreide review van de piepkleine Panasonic Lumix GM1, de Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6 VR en de Tamron SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro.

Henk Wildschut

In opdracht van het Rijksmuseum en NRC Handelsblad fotografeerde Henk Wildschut met zijn digitale middenformaatcamera de serie 'Voedsel', waarin hij onze voedselproductie onder de loep neemt. Niet alleen de foto's, maar ook het verhaal van de fotograaf is zeer interessant. Henk Wildschut laat met zijn serie een andere kant zien van de industrie en vertelt de verhalen die je vaak juist niet te horen krijgt.

Foto: Henk Wildschut
Foto © Henk Wildschut

Steve McCurryHet verhaal achter de foto's van Steve McCurry

Onlangs was Steve McCurry in Nederland om zijn nieuwe boek te presenteren. Uiteraard grepen we deze kans aan om in gesprek te gaan met de meester. De wereldberoemde fotograaf vertelt openhartig over zijn werk en beweegredenen in een uitgebreid interview. Ook bespreken we het boek 'Voorbij de camera - Het verhaal achter de foto'.

Masterclass: Natuurfotografie in de winter

Natuurfotograaf Edwin Giesbers helpt je de winter door een uitgebreide masterclass natuurfotografie. Hij geeft je experttips voor het fotograferen van ijsstructuren, de winterse dierenwereld en besneeuwde landschappen.

Terugblikken en vooruitkijken

2013 stond grotendeels in het teken van nieuwe aps-c-camera's. Nikon trapte af met de D7100, Canon volgde met de EOS 70D. Maar het afgelopen jaar bracht meer nieuws en trends. Veel fabrikanten gingen op zoek naar nieuwe benaderingen. We blikken terug op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

7D II kleinWat kunnen we in 2014 verwachten? Met de Photokina in het vooruitschiet lijkt het een boeiend jaar te worden op gebied van fotoapparatuur. Zullen de langverwachte Nikon D400 en Canon 7D Mark II hun opwachting maken? Aan de hand van geruchten, de geschiedenis en onze glazen bol blikken we vooruit op wat het komende jaar gaat brengen.

Awards 2013

Het afgelopen jaar passeerden tal van camera's en objectieven de redactie. Wat is ons het meest bijgebleven en waar kun je de komende jaren mee vooruit? Dat laten we zien in het awardoverzicht met het beste van 2013.

Dat en nog veel meer...

Naast bovenstaande onderwerpen staat deze editie weer bomvol met inspiratie en achtergronden. Zo lees je een gesprek met Sigma CEO Kazuto Yamaki en presenteren diverse lezers hun foto's in de Spotlight-rubriek. Dat alles en meer lees je in DIGIFOTO Pro 4.2013.

DFPRO 4.2013

Sinterklaastip!

Een losse editie scoor je voor 5,95 euro in de kiosk. Leuk voor in de schoen van iedere fotografieliefhebber. Nog op zoek naar een tof cadeau voor 5 december? Ga voor het DIGIFOTO Pro cadeauabonnement! Voor 29,75 euro verras je iemand met zes edities op de deurmat (1 jaargang). Het cadeauabonnement wordt niet automatisch verlengd.