Haute Photographie presenteert het Haute Talent Programma

Haute Photographie presenteert het Haute Talent Programma

Redactie DIGIFO... 548 0
Met gepaste trots kondigt Haute Photographie de officiële lancering van het Haute Talent Programma en de deelnemende kunstenaars aan de editie van 2018 aan. Haute Talent geeft veelbelovende kunstenaars een platform om hun werk te tonen te midden van gerenommeerde kunstenaars en galeries.

Haute Talent geeft veelbelovende kunstenaars een platform om hun werk te tonen te midden van gerenommeerde kunstenaars en galeries. In 2018 ondersteunt het programma zes fotografen die onlangs zijn afgestudeerd van Nederlandse kunstacademies. 

De geselecteerde kustenaars voor de lichting 2018 van het Haute Talent programma zijn: Paul Cupido (1972), Bart Lunenburg (1995), Kevin Osepa (1994), Peronne Pere (1995), Alexander Sporre (1988) en Tamara Stoffers (1996). Deze fotografen zullen een selectie van hun werk laten zien op Haute Photographie tijdens Art Rotterdam Week van 8 tot 11 februari. De 6 kunstenaars zijn gekozen door de co-curators van het programma, Roy Kahmann en Willemijn van der Zwaan. 

Ontmoetingen

De kunstenaars worden naar hun eerste commerciële uiting geleid door middel van coaching sessies met de co-curators. Deze ontmoetingen bieden de mogelijkheid om zowel de commerciële als artistieke aspecten van een dergelijke presentatie te bespreken, en hiernaast de verdere ontwikkeling van het oeuvre van de kunstenaar. Een bijkomstigheid van het programma is dat de kosten voor productie, presentatie en transport die inherent verbonden zijn aan het maken van nieuw werk ondersteund worden door Stichting Haute Photographie. 

Het voorheen ongeziene werk van de nieuwe talenten van de Nederlandse fotografie zullen worden tentoongesteld onder de titel ‘Haute Talent’ als onderdeel van Haute Photographie. Deze fotografiebeurs met uniek concept, opgezet als een museale groepsexpositie, is een ontmoetingsplek voor kunstenaars, curators en verzamelaars – zowel jong als ervaren – en iedereen met een interesse voor fotografie. 

Vereerd

Roy Kahmann,  co-curator van het Haute Talent Programma en Director van Haute Photographie: “We zijn zeer vereerd om met zo’n groep getalenteerde en enthousiaste kustenaars te mogen samenwerken en om hun werk te laten zien als deel van Haute Photographie. Nederland heeft een sterkte fotografietraditie die vele legendarische kunstenaars heeft voortgebracht. Het Haute Talent Programma toont dat ook de toekomst van de Nederlandse fotografie veelbelovend is.”

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie