Hasselblad X You winnaar bekendgemaakt

Hasselblad X You winnaar bekendgemaakt

Eefke Burg 494 0
Onlangs werd de winnaar van de Hasselblad X You prijs bekend gemaakt. Uit een selectie van 12 weekwinnaars van de afgelopen drie maanden, werd Clarissa Bonet geselecteerd met haar bijzondere foto die een combinatie is tussen straatfotografie en mode. De andere weekwinnaars kwamen uit de gehele wereld.

Clarrissa Bonet won Hasselblad X You hoofdprijs

Met haar bijzonder mooie foto won Clarissa Bonet een Hasselblad 907X Special Edition en een reis naar het hoofdkantoor van Hasselblad in Gothenburg Zweden om haar prijs te mogen ophalen. Juryleden Daniel Rueda en Anna Devís gaven over de winst het volgende aan: ‘Als architecten waardeerden we de inspanningen van de fotograaf bij het bouwen van het beeld. Ze legt een verband tussen mode en architectuur in haar fotografie.’

Foto Clarissa Bonet Grand Prize Winner

Lees ook: Fotograaf over foto activiste Greta Thunberg in TIME

Als hoofdprijswinnaar wordt Clarissa Bonet naar het hoofdkantoor van Hasselblad in Göteborg, Zweden gevlogen voor een kijkje achter de schermen bij het maken van de middenformaat camera’s van Hasselblad. Naast haar tijd in de fabriek van Hasselblad staan ​​een rondleiding door de Hasselblad Foundation en de permanente tentoonstelling Hasselblad and the Moon in het Gothenburg Museum of Art op het programma. Eerder won ze de Wekelijkse Winnaarprijs: een XCD-objectief en Peak Design en PolarPro-accessoires, als hoofdprijswinnaar ontvangt ze nu ook haar eigen 907X Special Edition-camera, haar keuze voor Peak Design Travel Collection-tas, het PolarPro Summit filtersysteem en een extra extra QuartzLine-filter.

Gothenburg

Lees ook: Hoe fotografeer je astro panorama’s?

Over de Hasselblad 907X Special Edition

Hasselblad's kleinste medium formaat camera ooit weegt slechts 206 gram. De de 907X is extreem dun, lichtgewicht en gebouwd om soepel te combineren met de CFV II 50C, waardoor een zeer compact camerapakket ontstaat. Door de 907X met de CFV II 50C te verbinden, kan je fotograferen met een breed scala aan Hasselblad-optieken, inclusief alle XCD-lenzen en alle HC / HCD-, V-systeem- en XPan-objectieven via adapters.

Hoofdprijs de Hasselblad 907X Special Edition

Foto Julius Hirtzberger, Wenen, Oostenrijk, weekwinnaar

Foto Bian Love, Los Angeles, VS, weekwinnaar

Foto Björn Ceder, Jönköping, Zweden

Foto Jean Michel Voge, Millancay, Frankrijk

Foto Jacob Degee Warschau, Polen

Foto Saeed Nassouri, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Foto Matthew NG, Hong Kong, China

Foto Rajiv Bhambri, Melbourn beach, VS

Foto Martin Kubečka, Pezinok, Slowakije

Foto Frédéric Bastin, Brussel, België

Foto Ellen McDermott, New York, VS

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke