Moderne technologie met een retro look

Hasselblad onthult universele CFV II 50C digital back

Siem van Woerkom 1411 0
Hasselblad heeft twee nieuwe producten aangekondigd, waaronder een nieuwe compacte digitale back.

Compacte body

Hasselblad heeft de 907X aangekondigd, de meest compacte medium format camera body ooit gemaakt door het Zweedse merk. In combinatie met de tevens aangekondigde CFV II 50C digital back, zullen fotografen prachtige beelden kunnen schieten in een enorm klein pakket, iets dat we niet altijd van Hasselblad gewend zijn (al is dit zeker niet negatief). 

'De nieuwe body en digitale back zullen Hasselblad's iconische geschiedenis weergven in 1 systeem' Aldus een woordvoerder voor het medium format merk. De 907X is volledig compatible met alle Hasselblad X lijn objectieven. Met extra adapters is het mogelijk om lenzen uit de H-V of X-pan serie te gebruiken. 

hasselblad

Digitale back

De CFV II 50C digital back bevat een 50-megapixel CMOS sensor die zo'n 43.8×32.9mm groot is. De digital back zal te gebruiken zijn met alle V-systeem camera's van hasselblad (sinds 1957) wat een ongelofelijk coole universele oplossing is, en positieve reacties opwekt bij online commenters. 'Ik kan mijn Hasselblad uit 1970 gebruiken met deze nieuwe digitale back!? Dat is het gaafste dat ik in tijden heb gezien van een fotografie merk.' Zegt een man uit California. 

Omdat Hasselblad ervan uitging dat veel mensen deze nieuwe digitale back willen gebruiken met hun oudere body's hebben ze het ervoor gekozen om het design mooi en retro te houden. Zo is het van de zijkant gezien bijna niet te onderscheiden met een oude (film) achterkant. 

De digital back bevat een geïntegreerde batterij, deze zorgt ervoor dat het geheel compacter en lichter is dan normaal. Opladen gaat met de USC-C poort. 

Hasselblad zal de overige details, prijs en beschikbaarheid voor de CFV II 50C en de 907X later in 2019 officieel maken.

hasselblad

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem