Hasselblad en Koenigsegg creëren fantastische fotoserie

Hasselblad en Koenigsegg creëren fantastische fotoserie

Jasper van Bladel 1137 1
Hasselblad en automaker Koenigsegg hebben samengewerkt aan een prachtige fotoserie, waarin het thema beweging centraal staat. De twee Zweedse fabrikanten laten met de fotoserie zien dat de camera’s van Hasselblad en supercars van Koenigsegg veel overeenkomsten hebben.

Een auto ontwerpen is een enorm lang proces, zeker als het gaat om een technisch zeer ingewikkelde modellen als de supercars van Koenigsegg. Bij camera’s geldt dat natuurlijk ook, een Hasselblad ontstaat niet binnen enkele weken of maanden.

Beweging

Om te laten zien dat een auto (of camera) méér is dan het uiteindelijke product, hebben Hasselblad en Koenigsegg de handen ineen geslagen en een fraaie fotoserie gecreëerd waren beweging centraal staat. Zowel een camera als een supercar zijn meer dan enkel een stuk techniek, ook beleving, achtergrond, geschiedenis en passie zijn onderdeel van het hele proces. Die aspecten komen volgens Ming Thein van Hasselblad tot uiting in de foto’s die gemaakt zijn met de Hasselblad H6D-100c en de DJI Matrice 600. De Koenigsegg’s in kwestie zijn de Regera en Agera RS.  

“The job of photography, especially today, is to show us something that perhaps can’t otherwise be seen. Whether that’s because it’s a fleeting moment or it’s a transient moment, or it’s something our eyes can’t do like long exposures. We have to push the limits in creativity, to ask ourselves what extra can we give the photograph to make it unique and therefore hold the viewer’s attention.”

H6D-100c + HC 3,5/50MM

© Ming Thein

H6D-100c + HC 3,5/50MM

© Ming Thein

H6D-100c + HC 2,2/100MM

© Ming Thein

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Brell01

Misschien ben ik dan maar een pessimist maar dit raakt mij niet zo. Ik ben zeker een autoliefhebber maar vindt deze foto's nogal vlak.