Handige accessoires voor de smartphone-fotograaf

Redactie DIGIFO... 1880 0
Smartphones zijn al jarenlang 's werelds meest gebruikte camera's. Het is immers de camera die je altijd bij je hebt. De fotokwaliteit van smartphones wordt bovendien steeds beter en er zijn tal van handige hulpmiddelen beschikbaar om je mogelijkheden te vergroten. Met deze accessoires haal je meer uit de camera van je smartphone.

Er zijn talloze apps om je smartphone-foto's te bewerken en van effecten te voorzien. Je kunt echter niet alles met software nabootsen. Denk bijvoorbeeld aan het effect van een polarisatiefilter of een fisheye-objectief. Wil je meer creatieve mogelijkheden, dan biedt een setje opzetlenzen voor je smartphone, zoals de Muvit Photo Lens Set uitkomst.

Voor een paar tientjes haal je een setje van vier opzetlenzen in huis. De kit bestaat uit een circulaire polarisatiefilter, een macro-, groothoek- en fisheye-lens. De opzetlenzen van de Muvit-kit bevestig je met de meegeleverde clip eenvoudig op iedere smartphone of tablet waarbij de camera zich maximaal twee centimeter van de rand bevindt. Het setje wordt geleverd in een draagtasje en bevat een microvezeldoekje om de lenzen schoon te houden.

Muvit Photo Lens Kit

Extra power

Eén ding hebben alle smartphones gemeen: maak je er fanatiek gebruik van, dan is de accu snel leeg. Zeker als je veel fotografeert met je cameratelefoon is de kans groot dat je voor het einde van de dag zonder stroom zit.

Tijdens een dagje uit, stedentrip of vakantie heb je niet altijd een lader en stopcontact bij de hand. Een powerbank biedt in deze gevallen uitkomst. Deze mobiele accu's zijn er in vele soorten en maten, met verschillende capaciteiten.

De capaciteit van een powerbank wordt weergegeven in een aantal mAh, net als de accu van je telefoon. Een iPhone 6 Plus heeft bijvoorbeeld een accucapaciteit van 2915 mAh. Kies je voor een powerbank met capaciteit van 6000 mAh, dan kun je dus twee keer je iPhone volledig opladen.

Er zijn zelfs powerbanks met ingebouwd zonnepaneel. Zo kun je terwijl je op je gemak in het terras op de zon zit nog extra energie opwekken. Wil je geen losse accessoire meenemen? Dan is een power case een handig alternatief; dit is een hoesje voor je smartphone met een ingebouwde accu.

Powerbank

Selfie sticks

Zelfportretten maken is sinds de uitvinding van de selfie stick makkelijker - en populairder - dan ooit. Deze verlengstukken voor je arm zijn tegenwoordig niet alleen een simpele 'domme' stok. Veel selfie sticks beschikken tegenwoordig over een handvat met knoppen en bluetooth. Zo kun je simpel een foto maken, zonder dat je met de self timer aan de slag moet gaan.

Ook als je geen fan van selfies bent, kan een selfie stick een handig accessoire zijn. Je kunt er bijvoorbeeld foto's en filmpjes vanuit hoge of lage standpunten mee maken, zonder dat je allerlei halsbrekende toeren uit moet halen.

Selfiestick

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie