Griekse mythologie in expositie Kim de Molenaer

Griekse mythologie in expositie Kim de Molenaer

Itam van Teeseling 721 0
Hellenic / Nostalgic, zoals de expositie heet, vindt plaats in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Het is een selectie van zwart/wit foto's met Griekenland als decor. De beelden "weerspiegelen de schoonheid van het land door historische, mythologische of architectonische referenties".

De Molenaer legt vooral portretten vast, maar laat ook geënsceneerde  beelden zien. Voor zijn portretten worden modellen gebruikt, meestal atleten of dansers. Vrijwel alle portretten zijn met natuurlijk licht gefotografeerd . Met analoge camera's wordt met schaduw en contrast gespeeld. De Griekse mythologie wordt in deze expositie weergegeven met een persoonlijke twist. Oude verhalen over Atlas en Aphrodite worden zo nieuw leven ingeblazen.

Succesvol

Kim De Molenaer (1986) woont en werkt in Antwerpen en Athene. Gedurende tien jaar was hij de eerste assistent van de vermaarde topfotograaf Marc Lagrange. Kim’s beeldtaal verkent het thema 'mensheid', in zowel grilligheid als sereniteit. Zijn autonome werk is gepresenteerd op kunstbeurzen als Accessible Art Fair, Antica Namur, Fotofever Parijs en PAN Amsterdam.

De expositie zal lopen van 25 februari tot en met 14 april in de Eduard Planting Gallery aan de Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam. Voor meer info, klik hier.

Kim De Molenaer - Aphrodite - Courtesy Eduard Planting Gallery

Kim De Molenaer - Atlas - Courtesy Eduard Planting Gallery

Kim de Molenaer - Perfect Together

Kim De Molenaer - Les Atheniens - Courtesy Eduard Planting Gallery

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam