Waar kijken we naar?

Google lekt mobiele 20x zoom foto. Is dit de Pixel 4?

Siem van Woerkom 296 0
Heeft Google per ongeluk (of met opzet) een foto gelekt van de nieuwe camera van de aankomende Pixel 4?

Mysterieuze foto

Vanaf dag één is de camera de belangrijkste focus van de Pixel-line-up van Google. Op dit moment hebben de huidige Pixel modellen al een prima camera, maar dingen zullen nog veel beter worden met de Pixel 4. Onlangs deelde Google's designdirecteur een mysterieuze opname online, waarvan hij zegt dat hij is geschoten op een Pixel apparaat met 20x zoom. Er wordt niet verder ingegaan op wat voor Pixel model het precies is, wat zou kunnen betekenen dat we hier een van de eerste opnames aanschouwen van de nieuwe sensor in de Pixel 4.

Claude Zellweger, directeur design van Google, deelde de foto op Instagram met het bijschrift; 'licht en schaduw in de Google Design Studio'. De opname zelf vertelt ons niet veel, maar een latere opmerking van Zellweger in antwoord op een collega vertelt ons dat deze opname is gemaakt op een Pixel-apparaat en 20x zoom gebruikt.

We kunnen automatisch uitsluiten dat dit geen huidige Pixel-smartphone is. De Pixel 3 heeft namelijk maximaal 10x zoom en dat is alleen digitaal. Zelfs als het de Pixel 3 was, kan de superres zoomfunctie van Google meestal niet zoveel details weergeven als dat we in deze opname zien.

Is dit de Pixel 4?

Dat betekent dat het waarschijnlijk de (nog niet uitgebrachte) Pixel 4 is die wordt gebruikt om deze 20x zoomopname te maken. Waardoor we mogelijk onze eerste glimp krijgen van waar deze camera toe in staat is. De kwaliteit van de afbeelding is opmerkelijk helder voor 20x zoom, wat suggereert dat Google waarschijnlijk zijn softwaremagie zal gebruiken in combinatie met de 16 MP telelenscamera om een verbluffende zoom mogelijk te maken op de Pixel 4. Wij kunnen alvast niet wachten om het te testen!

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem