60 verhalen over bijzondere objectieven

Geschiedenisles: De verhalen achter iconische Nikkor-objectieven

Redactie DIGIFO... 2157 0
Heb je je altijd afgevraagd waarom het eerste f/1.2 objectief van Nikkor een 55mm is en geen 50mm? Of ben je benieuwd naar het verhaal achter de 'fun' objectieven die Nikon in 1995 op de markt bracht? Nu kan je de verhalen achter een groot aantal objectieven lezen via een speciale site van Nikon.

Op de website staan (op dit moment) 60 bijzondere objectieven die Nikkor in de loop der tijd heeft uitgebracht. Van een zeer weid opzetstuk om een groter bereik te geven aan een Nikon Coolpix, tot een 135mm f/4 objectief dat is ontwikkeld in de tijd dat de VS Japan bezette. Bij elk objectief wordt de gedachte achter het objectief beschreven, de volledige constructie uitgeplozen en worden er voorbeeldfoto's getoond die met dat objectief gemaakt zijn.NikkorLees ook: Behind the scenes: Nikon moment of Impact

De Duizend-en-een-nachten van Nikkor

De nieuwe website is het duizend-en-een-nachten project van Nikkor. Om en om vertellen objectieven-ontwerpers Haruo Sato en Kouichi Ohshita een verhaal over Nikkor-objectieven die in de loop der jaren zijn ontworpen.  De gekozen objectieven zijn geheel willekeurig gekozen, dus ben je benieuwd naar het verhaal van jouw favoriete objectief, dan zul  je rustig moeten wachten en af en toe de website moeten bekijken of jouw favoriet al is behandeld.

Kijk voor alle verhalen op deze website van Nikkor.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie