Gerucht: Samsung S21 (Ultra) komt met een ISOCELL sensor

Redactie 372 0
We moeten er nog even op wachten, maar als de geruchten kloppen overtreft Samsung de verwachtingen met de nieuwe Galaxy S21 Ultra. Het toestel zou, als de geruchten kloppen, uitgevoerd zijn met een nieuwe ISOCELL sensor. Dit maakt het voor fotografen nog gemakkelijker om fraaie plaatjes te schieten!

De tijd dat je met een grote spiegelreflexcamera op pad ging lijkt hiermee verleden tijd te zijn. Het feit dat ook de processor in de nieuwe Samsung Galaxy S21 Ultra verbeterd lijkt te worden, maakt het schieten van mooie foto’s nog eenvoudiger. 

Of ook de camera van de Samsung Galaxy S21 en de Samsung Galaxy S21 Plus een upgrade krijgt is momenteel nog niet duidelijk. Geruchten doen de ronde, dat deze camera’s nauwelijks verbeterd zullen worden. 

Nieuwe ISOCELL sensor HM3 

De nieuwe ISOCELL sensor in de Galaxy S21 Ultra lijkt de naam ISOCELL HM3 te dragen, wat deze sensor tot een logisch vervolg maakt op de ISOCELL HM2. Deze ISOCELL HM2 sensor zat al in de Galaxy S20 Ultra van vorig jaar. Met de nieuwe sensor verbetert Samsung de lichtgevoeligheid van haar toestel. Daarbij komen kleuren beter tot hun recht op foto’s die met de nieuwe camera gemaakt worden. Ze ogen natuurlijker! Daarbij zullen de foto’s nog meer details bevatten, als de geruchten rond de ISOCELL sensor HM3 kloppen. 

Andere aanpassingen aan de Galaxy S21 Ultra 

Niet alleen wordt de camera van de Galaxy S21 Ultra mogelijk voorzien van een ISOCELL HM3 sensor. Ook lijkt er wat uit de camera te verdwijnen! De Time of Flight sensor, vaak afgekort tot ToF-sensor, lijkt niet meer terug te keren. Op basis van foto’s die zouden zijn gemaakt met de nieuwe camera in de Galaxy S21 Ultra lijkt het verdwijnen van de ToF-sensor bepaald niet negatief uit te pakken. De foto’s zien er prachtig uit. 

Snellere processor, weinig andere aanpassingen

Aan het aantal megapixels van de camera in de Samsung Galaxy S21 Ultra lijkt verder weinig te worden aangepast. Sommige blogs schrijven van een tussenjaar voor de camera van de Galaxy S21 Ultra. Beoordeel straks zelf, of de verbeterde ISOCELL sensor een reden voor je is om het toestel aan te schaffen. Hetgeen wel verandert in de nieuwe Galaxy S21 is de processor. Deze wordt naar alle waarschijnlijkheid sneller dan de processor in zijn voorganger. Ideaal, wanneer je een net geschoten foto snel wilt kunnen bewerken in een andere app op je toestel. 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie