Geoptimaliseerde compressie? JPEGmini Pro is je vriend!

Geoptimaliseerde compressie? JPEGmini Pro is je vriend!

Redactie DIGIFO... 1056 1
Wanneer je veel met Adobe Photoshop en Lightroom werkt is compressie soms een godgeschenk. Met JPEGmini Pro comprimeer én optimaliseer je gelijktijdig.

JPEGmini Pro is een applicatie die een plug-in toevoegt aan Adobe Photoshop en Adobe Lightroom. Normaal gesproken moet je, wanneer je een JPEG-bestand op wilt slaan, de exportfunctie gebruiken. Met deze applicatie is dat verleden tijd. Een enkele muisklik is genoeg om je beeld op te slaan en te optimaliseren, terwijl er gelijktijdig zuinig wordt omgesprongen met bestandsruimte. Dit wordt weergegeven in een overzichtelijk paneel. We geven toe, de informatie is spaarzaam (enkel de ruimte die je bespaard naast de reductie wordt weergegeven), maar dat is wat ons betreft voldoende.

Minder controle met JPEGmini Pro

Wel geef je controle over het bestand weg. Want zelf beslissen hoeveel compressie je gebruikt (en daarmee kwaliteit weggeeft) is niet mogelijk. Toch voldoet de applicatie simpelweg vanwege het één-klik-opgeslagen-principe die JPEGmini Pro je biedt.

Ook jammer: de extensie is niet apart verkrijgbaar en enkel als bundel aan te schaffen met de applicatie. Een kleine smet op een mooie aanschaf om ruimte te besparen.

Benieuwd naar JPEGmini Pro? Lees meer over de software en probeer de trial op de officiële website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Anoniem

Mijn foto is 1.9X kleiner geworden. Verder vind ik volgens de vergelijk tool de scherpte afgenomen. Mijn stoppelbaardje en gebreide trui lijken minder scherp te zijn.

Ik stopte er een bestand in van 9,81 MB
Met een resolutie van 4435x5913
De camera was een Hasselblad H4D-31 + 100mm lens.
Output 5,2MB

Ook met een tool waarmee ik ze exact met elkaar kan vergelijken vind ik de scherpte net een tikkeltje minder geworden na tool.