Geef verbeelding de ruimte en ga op fotoreis

Geef verbeelding de ruimte en ga op fotoreis

Redactie DIGIFO... 1391 0
Fotoreizen zijn bij uitstek geschikt om in een korte tijd veel te leren en zo te werken aan je fotografische ontwikkeling. Het maakt daarbij niet uit of je op het strand van Texel staat of op het ijs van Lake Baikal in Siberië.

Bij fotografie komt het er uiteindelijk op aan wat je met een bepaald beeld wilt vertellen.  En daarvoor moet je je verbeelding de ruimte geven. De fotograaf/reisbegeleider van een fotoreisorganisatie ondersteunt je in dat proces en stimuleert je om vooral op zoek te gaan naar jouw beelden en dus jouw verhaal.  Het voordeel is bovendien dat zo’n begeleider bekend is met de fotolocaties en weet wanneer je ergens klaar moet staan om dat mooie licht te vangen. Zo kom je altijd thuis met prachtige foto’s! 

Het maakt hierbij niet uit of je de pure natuurfotografie zoekt, fine art landschapsfotografie wilt beoefenen of een beeldverhaal wilt leren maken met menselijke invloeden. En uiteindelijk gaat het er om dat je een mooie tijd hebt met een groep mensen die net als jij doen wat ze leuk vinden: fotograferen!

We geven een aantal voorbeelden van fotoreizen waar je je verbeelding de ruimte kunt geven:

Landmannalaugar – IJsland

Het ruige binnenland van IJsland biedt aan natuur- en landschapsfotografen een keur van mogelijkheden. Niet alleen word je overdonderd door de kleuren en vormen van de rhyolietbergen, maar ook de diversiteit in het IJslandse landschap is erg groot. Lavavelden, minivulkanen, geothermische velden, watervallen, het ligt allemaal op je te wachten.

Kijk hier voor meer informatie.

Madeira – Portugal

Het vulkanische eiland Madeira is voor velen bekend van de bloemen in het voorjaar. Madeira heeft echter ook  steile bergen en diepe valleien die uitmonden in spectaculaire kustlandschappen waar je je hart kunt ophalen aan de fine art fotografie. De laurierbossen en nevelwouden bieden zeker voor liefhebbers van bomen een uitdaging om mooie composities te maken.

Kijk hier voor meer informatie.

Beeldverhaal – Finland/Noorwegen

Heb je zin om te leren werken aan een documentair verhaal? Dat kan in Fins- en Noors Lapland. Met behulp van een documentair fotograaf leer je je eigen beeldverhaal te maken en samen te stellen. Niet alleen ben je ruim een week in Lapland, maar ook zijn er twee workshopdagen in Nederland aan verbonden ter voorbereiding en als afsluiting. Aan het eind heb je dan je eigen beeldverhaal en zou je het in boekvorm of expositie kunnen presenteren. 

Kijk hier voor meer informatie.

Varanger fjorden – Noorwegen

In Hamningberg aan de Varanger fjord eindigt letterlijk de weg en ben je aan het einde van Europa. Aan de overkant ligt Rusland en je bevind je in eindeloze toendra en aan ruige kusten. Op sommige plekken lopen de spectaculair gekleurde rotsen in zee en dat is werkelijk een speeltuin voor liefhebbers van natuurfotografie. Met wat geluk zie je de rendieren op het strand lopen, maar de papegaaiduikers van Hornøya zijn in ieder geval niet te missen.

Kijk hier voor meer informatie.

Sächsische Schweiz – Duitsland

Ga mee naar het rijk  der giganten: bizarre rotsformaties, diepe kloven en indrukwekkende vergezichten, je vindt het in Nationaal Park Sächsische Schweiz bij onze oosterburen. Voor Nederlanders relatief onbekend terrein, maar de Duitse landschaps- en natuurfotografen hebben al lang ingezien welke schat er in dit grensgebied met Tsjechië ligt.

Kijk hier voor meer informatie.

Newfoundland – Canada

Dit Canadese eiland heeft zoveel te bieden aan iedere fotograaf. Denk alleen al aan de voorbij drijvende ijsbergen die ja vanaf het land kunt fotograferen. Newfoundland is de oudste Europese nederzetting van Noord-Amerika en dat merk je aan de geweldige oude dorpjes. Houd je meer van vogelfotogafie? Dan kun je hier je hart ook ophalen, want er zijn papegaaiduikers en Jan-van-Genten in overvloed. Tel daar de indrukwekkende kust bij op en je hebt een topbestemming.

Kijk hier voor meer informatie.

Deze bijzondere fotobestemmingen vind je bij Nordic Vision Fotoreizen Zij zijn gespecialiseerd in fotoreizen en workshops in Europa, China, Canada en de VS, waarbij ze zich richten op jouw ontwikkeling als fotograaf. Kijk voor inspiratie op www.nordicvision.nl.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie