Tijgerselfie?

Gedroomde tijgerfoto geschoten met camera op wieltjes

Christel de Wolff 426 1
Als wildlife fotograaf wil je graag closeup beelden maken van bijzonder mooie, maar vaak ook gevaarlijke dieren. Fotograaf Steve Winter verzon een manier om met een radiografisch wagentje met daarop zijn fototoestel en schoot deze wel heel bijzondere foto van een tijger.
Supertelezooms zijn populair onder de wildlife fotografen. Ga maar na, je kunt niet op een paar meter van een tijger of een leeuw gaan zitten, zonder te vrezen voor je leven. Steve Winter, gespecialiseerd in het fotograferen van katachtigen voor National Geographic, droomde van het maken van een bijzondere foto. In zijn gedachte had hij een closeup van een tijgerkop, vanuit een kikvorsperspectief. 

Fotograaf Steve Winter nam dit met de hand gemaakte ‘camera-autootje’ mee voor een project om tijgers op een nieuwe manier vast te leggen. FOTOGRAAF MARK THIESSEN - Bron: National Geographic

Tijger fotograferen vanuit laag perspectief

Dat werd lastig, daar hij niet zomaar op de grond voor een tijger kon gaan liggen. De oplossing was voor hem een radiografisch wagentje met daarop zijn fototoestel. Het apparaat was door technici van National Geographic gebouwd maar nog niet eerder gebruikt. De fotograaf zag het helemaal voor zich; dit kleine apparaatje zou zijn gedroomde foto kunnen maken.

Hij name het camera-autootje mee naar India, waar hij werkte aan een project over het behoud van tijgers.

Camera-auto in de praktijk

In de praktijk hield het autootje het niet lang vol. En de tijgers waren er niet erg van gecharmeerd. Mannetjes renden er  zelfs voor weg. Een nieuwsgierig tijgervrouwtje gaf het bouwsel een mep met haar klauw, waarna het apparaat meteen onklaar was. Gelukkig had het wel een laatste foto gemaakt, precies de foto waar Steve Winter naar op zoek was geweest!

Foto's van dit tijger avontuur via National Geographic, bekijk meer van Steve Winter op zijn website

Lees ook: Fotograaf maakt once-in-a-lifetime foto van giraffe en luipaard

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel

afbeelding van Matt H. Imaging

De minder avontuurlijke fotografen onder ons kunnen nog altijd naar de dierentuin. Dan zit er een dikke glasplaat tussen jouw en de tijger ;-)