Ga op avontuur met Worldwide Adventures in Photography

Ga op avontuur met Worldwide Adventures in Photography

Redactie DIGIFO... 1589 0
In september en november gaan ze weer van start: Worldwide Adventures in Photography, een serie workshops, portfolio reviews en masterclasses op locatie onder leiding van Marcel Kollen en een professionele lokale fotojournalist/documentaire fotograaf. Initiatiefnemer Marcel Kollen deed een opleiding aan de fotoacademie en volgde diverse masterclasses (waaronder in Istanbul) door Magnum fotografen. Hij fotografeert nu in opdracht van diverse musea en werkt aan langlopende documentaire projecten. Marcel Kollen ontwikkelde zijn passie voor straatfotografie door zijn vele reizen. Om deze passie te kunnen delen organiseert hij Worldwide Adventures in Photography.

De fotografiereizen zijn een unieke combinatie van reis- en leerervaringen op het gebied van straat- en documentaire fotografie op fotogenieke locaties. Tijdens de workshops gaan de deelnemers iedere dag individueel of in tweetallen op pad om foto’s te maken. Onder begeleiding van twee docenten zullen de deelnemers praktische én theoretische handvatten worden aangereikt om zo hun eigen unieke fotografische stijl te ontwikkelen en een goed portfolio op te bouwen.

Overdag zal steeds één van de docenten mee gaan met een individuele deelnemer (of duo) om te reflecteren op hun huidige werkwijze en daarna persoonlijk advies te geven om hun fotografie tot een hoger niveau te tillen. Aan het einde van de dag komen docenten en deelnemers bij elkaar om de gemaakte foto’s te bewerken en gezamenlijk te bespreken.

Aandacht

De workshops vinden het hele jaar door plaats en hebben bestemmingen over de hele wereld. Ze zijn open voor amateur en professionele fotografen die graag fotografie met reisavonturen combineren. Door de kleine omvang van de groepen, wordt de interactie tussen deelnemers en docenten bevorderd: iedereen krijgt de volle aandacht.

Op dit moment kan er ingeschreven worden op de volgende bestemmingen:

ISTANBUL, TURKIJE - 26 t/m 30 september 2016

Istanbul is één van de meest opwindende steden in de wereld als het gaat om straatfotografie. De stad biedt een enorme verscheidenheid aan fotografische mogelijkheden, van de drukke gebieden rond de imposante historische monumenten, tot de kleine straatjes en de Bosporus bruggen.
Deze workshop wordt gegeven door Marcel Kollen en Arjen Zwart. Zwart woont en werk al ruim 10 jaar in Istanbul als freelancer voor internationale kranten en magazines. Hij weet de beste plekken in de stad om te fotograferen.

HAVANA, CUBA - 14 t/m 18 november 2016

Door de aangehaalde banden met de VS zal de rijke Cubaanse cultuur snel veranderen. Havana is een speelplaats voor elke fotograaf. De klassieke dikke sigaren, oldtimers, koloniale architectuur en muziek maken de stad intens rijk aan fotografische mogelijkheden.

Onder leiding Pedro Abascal, is deze workshop een unieke kans voor fotografen om Havana en de Cubaanse cultuur te ontdekken. Abascal is één van de bekendste hedendaagse fotografen van Cuba. Hij is een autodidact kunstenaar die al bijna 3 decennia werkt als een professionele documentaire fotograaf. Met een uniek gevoel voor observatie, fotografeert hij niet alleen schoonheid maar onderscheid hij zich door een symbolische betekenis in zijn foto's te leggen.


Om de kwaliteit te waarborgen wordt het deelnemersaantal strikt beperkt tot 12 deelnemers. De workshops zijn erg populair, dus boek vroeg om teleurstelling te voorkomen. Voor meer informatie over de workshop kunt u contact opnemen met: marcelkollen@gmail.com.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie