Hoe werkt het en wanneer gebruik je het?

Fujifilm X-serie camera's: krachtige bracketing mogelijkheden

Redactie DIGIFO... 944 0
De Engelse term Bracketing staat voor het maken van een reeks van foto's waarbij een bepaalde instelling steeds iets verandert. Deze veelzijdige techniek vergroot de kans op geweldige foto's. Fujifilm X-serie camera's beschikken over zeer krachtige bracketing mogelijkheden.

Soms is bracketing bedoeld om achteraf de beste foto te kunnen kiezen, maar vaak kunnen de verschillende losse foto's, meestal drie of meer, gecombineerd worden tot een HDR afbeelding.

Speciale instelling voor bracketing

Veel digitale camera's hebben een speciale instelling voor bracketing. De gebruiker kan kiezen hoeveel stops verschil in belichtingstijd er is tussen de verschillende opnames. Voor het combineren van meerdere foto's tot een HDR-afbeelding is het belangrijk dat de opnames niet te veel van elkaar verschillen.

Kort na elkaar

De foto's moeten bij voorkeur zeer kort na elkaar worden gemaakt. Voor snel bewegende objecten is bracketing ongeschikt om HDR-afbeeldingen te maken. Het is ook mogelijk om verschillende foto's te maken die op verschillende afstanden zijn scherp gesteld. Die losse foto's zijn ook te combineren tot één foto die overal scherp is.

Krachtige bracketing mogelijkheden

De Fujifilm X-serie camera's beschikken over zeer krachtige bracketing mogelijkheden. Ben je in het bezit van een Fujifilm X-serie camera en wil je hier graag mee aan de slag maar weet je niet exact hoe het werkt? In bovenstaande zelfstudie wordt haarfijn uitgelegd wat de functie doet en wanneer je deze kan gebruiken.

Lees ook: Praktijk: Fujifilm XF 200mm f/2.0

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie