Fujifilm introduceert kleinste Fujinon zoomobjectief tot nu toe

Mark IJsendoorn 438 0
Het nieuwe objectief van Fujifilm is het kleinste en lichtstse zoom-objectief tot nu toe voor de X-serie.

Het is misschien een mond vol, maar de FUJINON XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ die Fujifilm heeft aangekondigd, mag er zeker zijn. Met zijn slechts 135 gram is dit het lichtste zoomobjectief dat tot nu toe voor de Fujifilm X-serie is verschenen. Een lichtgewicht zoomobjectief is in het geval van deze kleine en handzame systeemcamera's zeker geen overbodige luxe. De nieuwe Fujinon vervult die rol uitstekend.

Zoom en close-up

Het optisch bereik beslaat een groothoek beeldhoek vanaf 23mm en loopt met 69mm (35mm equivalent) door tot het midden telebereik. Hierdoor is dit objectief veelzijdig inzetbaar van landschap- en architectuurfotografie tot portretfotografie. Wanneer het objectief in zijn uiterste groothoekstand wordt geplaatst kan er zelfs worden scherp gesteld vanaf 5 centimeter tot het onderwerp. Dit maakt het objectief zeer geschikt voor close-up opnames. De vergrotingsfactor is daarbij 0.24 zodat hij ook kleinere onderwerpen kan vastleggen.

AF en beedstabilisatie

Het objectief beschikt over een 3 stops optische beeldstabilisatie, zodat hij ook gebruikt kan worden in iets donkerdere omgevingen. De autofocus maakt gebruik van een zogenaamde 'stepping motor', een lichtgewicht oplossing die zorgt voor snelle en stille scherpstelling.

De FUJINON XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ is vanaf maart beschikbaar voor een adviesprijs van 299,- euro.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark