Fujifilm GFX 50S II middenformaat camera

Redactie 909 0
Fujifilm heeft de GFX 50S II uitgebracht, een lichtgewicht en compacte middenformaat systeemcamera met de nieuwste technische snufjes. Lees snel verder.

De Fujifilm GFX 50S II is een lichtgewicht en handzame grootformaat systeemcamera met een zéér krachtige ingebouwde beeldstabilisatie, krachtige X-Processor 4 en een 51.4 megapixel sensor. De middenformaat sensor is 1.7 keer groter dan een full frame sensor waardoor je een groot dynamisch bereik hebt met een minimum aan ruis. Daarnaast beschikt de camera over maar liefst 19 verschillende filmsituaties.

Superieure beeldkwaliteit dankzij de 51.4 megapixel CMOS-sensor

De Fujifilm GFX 50S II dankt zijn superieure beeldkwaliteit aan het gebruik van een unieke 51.4 megapixel grootformaat sensor, die een hoge beeldresolutie levert in combinatie met een GF-objectief. De sensor heeft een speciaal ontwerp waarbij gebruik wordt gemaakt van kleinere lichtopnemende microlenzen op de sensor, waarmee een grotere afstand tussen de aangrenzende pixels wordt gecreëerd. Hierdoor wordt de lichtopbrengst per pixel verhoogd voor extra beeldscherpte. Daarnaast zorgt het voor een beter dynamisch bereik en diepere tonaliteit. Bij gebruik met een objectief met groot diafragma is een zeer kleine scherptediepte mogelijk waardoor de achtergrond in je opnamen mooi onscherp wordt weergegeven terwijl je onderwerp meer benadrukt wordt.

Krachtige IBIS 5-assige beeldstabilisatie

Een andere krachtige functie van de GFX50S II is het ingebouwde 5-assige IBIS beeldstabilisatiesysteem dat bewegingen gemaakt bij het maken van opnamen uit de hand, tot wel 6.5 stops opvangt. Cameratrillingen worden hierdoor tot een minimum beperkt en hoeft er bij weinig licht geen statief te worden gebruikt.

Krachtige X-Processor 4

Dankzij een nieuw AF algoritme en de snelle en krachtige X-Processor 4 beschikt de GFX50S II over een snel en uiterst nauwkeurig autofocussysteem. Het autofocus algoritme is vernieuwd en verder verbeterd, waardoor er snel en uiterst nauwkeurig op een onderwerp wordt scherp gesteld. Tijdens het automatisch scherpstellen met behulp van contrastdetectie zorgt het ingebouwde krachtige beeldstabilisatiemechanisme ervoor dat bewegingsonscherpte tot een absoluut minimum wordt gereduceerd. De mogelijkheid om snel scherp te kunnen stellen, helpt je bij het fotograferen van bewegende portretten, waarbij je maximaal profiteert van het grote formaat van de sensor en de mogelijkheid tot een zeer geringe scherptediepte voor een groot bokeh- of 3D-effect. 

Lichtgewicht en handzaam

De Fujifilm GFX 50S II heeft een lichtgewicht en handzame behuizing en weegt slechts 900 gram. De handgreep is zo vormgegeven dat de camera comfortabel in je hand ligt, wat weer bijdraagt aan het bedieningsgemak tijdens het fotograferen uit de hand en bij gebruik van bijvoorbeeld een groot zoomobjectief. Aan de achterzijde van de GFX 50S II bevindt zich een 3.2 inch LCD-scherm dat een 100% weergave geeft van het opnamegebied. Het scherm kan in drie richtingen worden gekanteld om opnames onder verschillende hoeken mogelijk te maken. Dit is vooral handig in die situaties waarbij de elektronische zoeker niet eenvoudig is te gebruiken.

Weersbestendig

De behuizing is gemaakt van een zeer lichte, sterke en harde magnesiumlegering. Rond de lensvatting is de behuizing extra verstevigd aangezien deze vaak zwaarder wordt belast. De GFX 50S II is op maar liefst 60 plaatsen afgedicht zodat de camera geheel weerbestendig is. Stof en regen vormen dus geen enkel probleem, net zoals 10 graden onder nul. De combinatie van het lage gewicht, compacte behuizing en robuustheid maakt dat je deze camera onder vrijwel elke conditie inzet.

"Pixel Shift Multi-Shot"-functie

De GFX50S II beschikt over de "Pixel Shift Multi-Shot"-functie. Deze optie stelt je in staat om beelden te maken met een resolutie van maar liefst 200 megapixels zonder valse kleurweergave. De beeldsensor wordt met zéér hoge precisie verschoven om ervoor te zorgen dat iedere pixel in rood, groen en blauw wordt geregistreerd. Hierdoor kunnen valse kleuren volledig worden geëlimineerd en kan het onderwerp zéér nauwkeurig worden vastgelegd. Deze functie kan ook worden geconfigureerd om 51.4 megapixel te produceren, die gemakkelijker te hanteren zijn.

Info: fujifilm.eu

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie