Freecom Tough en Verbatim SDHC en SDXC-geheugenkaarten

Redactie DIGIFO... 1329 0
Freecom introduceert de Tough Drive en Tough Drive SSD, portable harde schijven die tegen een stootje kunnen. Verbatim komt met snelle SDHC- en SDXC-geheugenkaarten met snelheden tot maximaal 104 MB per seconde.

Advertorial

Iedereen met een beetje fotocollectie kent het probleem: waar sla je deze op en hoe zorg je voor een goede back-up? En hoe zorg je ervoor dat je je fotocollectie altijd en overal bij je hebt?

Op al die vragen is er een antwoord: met een degelijke externe harde schijf. Freecom levert met zijn Tough Drive een zeer betrouwbare, stevige disk. De behuizing is bestand tegen een stootje of ongelukkige valpartij. De Tough Drive werkt probleemloos met zowel de PC als de Mac. Dankzij de usb 3.0-aansluiting heb je razendsnel toegang tot je bestanden en gaat het verplaatsen van je foto’s naar je PC/Mac en omgekeerd in een oogwenk. Ook aan interne beveiliging is gedacht, al je data wordt netjes versleuteld volgens het onkraakbare 256-bits AES-algoritme. De usb-kabel vergeet je nooit meer, want die zit met een slim oprolmechanisme opgeborgen in de schijf zelf.

Wil je echt het zekere voor het onzekere, dan ga je voor de Tough Drive SSD. Deze externe schijf heeft geen mechanische, bewegende onderdelen, maar werkt met geheugenchips. Dat zorgt voor razendsnelle toegangstijden, een indrukwekkende lees- en schrijfsnelheid van 415 MB/sec en nog betere bescherming tegen klappen en schokken.

De Freecom Tough Drive en Tough drive SSD zijn verkrijgbaar bij o.a. Mediamarkt en Paradigit. Meer informatie: www.freecom.nl

Verbatim SDHC- en SDXC-geheugenkaarten

Verbatim SDXC SD KaartCamera's worden steeds sneller. Met een moderne camera schiet je tegenwoordig op een behoorlijk tempo. Zo kunnen moderne instap-spiegelreflexen al tot zo'n vijf foto's per seconde vastleggen. Professionele camera's doen daar nog een schep bovenop, tot zo'n 11 beelden per seconde.

Leuk en aardig, maar dankzij die hoge snelheden vormt het geheugenkaartje wel een potentieel bottleneck. Dankzij de interne buffer van een camera wordt dit deels opgevangen, maar een traag geheugenkaartje gooit alsnog roet in het eten. En wat te denken van full-hd of zelfs 4k-filmmodi van deze camera's: in zo’n geval is een snelle geheugenkaart zelfs simpelweg vereist. Dan spreken we nog niet over het overzetten van deze data naar een pc of Mac.

De geheugenkaarten van Verbatim bieden uitkomst. De SDXC-modellen van deze fabrikant kunnen tot maximaal 104 MB/sec aan gegevens lezen en schrijven, mits je gebruikmaakt van camera of geheugenkaartlezer die overweg kan met de SHC-1-standaard. Verbatim SDXC-kaarten zijn er in een 64 GB- en 128 GB-uitvoering. Stel je iets minder eisen aan de snelheid, dan kun je ook kiezen voor een nog altijd Verbatim SDHC-kaart. Daarmee haal je een lees en schrijfsnelheid van 10 MB/sec.

Verbatim-geheugenkaarten zijn verkrijgbaar bij o.a. Kijkshop en Paradigit. Meer informatie: www.verbatim-europe.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie