Franse overheid verbiedt luchtfotografie en video

Franse overheid verbiedt luchtfotografie en -video

Nadja Geskus 914 0
De Franse overheid heeft luchtfotografie en filmen verboden op bijna 250 locaties, waaronder militaire zones in Frans Polynesië en Nieuw-Caledonië. Erg zonde, want de locaties zijn werkelijk prachtig om foto’s van te maken.

Luchtfotografie en video

Het verbod is vooral gericht op het blokkeren van drones en is van toepassing op strikt afgebakende gebieden rond gevoelige locaties, zoals legerinrichtingen, kerncentrales, gevangenissen en het ruimtestation in Frans-Guyana.

Franse overheid verbied luchtfotografie en video

Verbod

Verschillende hoofdministers steunde het verbod en ondertekende hem. Zo ook de verantwoordelijken voor het leger, justitie, financiën en binnenlandse aangelegenheden. Het verbod betreft vijf militaire inrichtingen in Nieuw-Caledonië en vier in Frans-Polynesië. Het is ook van toepassing op de voormalige Pacifische proeflocaties voor kernwapens in Mururoa en Fangataufa. Wanneer je het verbod overtreed, loop je risico op een jaar gevangenisstraf en een fikse boete van duizenden euro’s. Dus hoe mooi de locaties ook zijn, toch niet de moeite waard om het te overtreden!

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja