Frame.io pakt uit met nieuwe updates

Frame.io pakt uit met nieuwe updates

Itam van Teeseling 420 0
Voor videomakers die veel met cliënten werken was Frame.io al een uitkomst. Het platform stelde hen in staat in detail op afstand te overleggen met klanten over een video. Met de aankomende updates moet het reviewproces sneller en functioneler worden.

Eigenlijk is de update een hele nieuwe versie van frame.io. Het platform is geheel opnieuw ontworpen en opgebouwd. Daarnaast is de zoekfunctie verbeterd, waardoor het organiseren en terugvinden van projecten makkelijker is. Er kan onder andere gefilterd worden op individuele projecten, bestandsnamen, goedkeuringsstatus en op de naam van de uploader. Daarnaast is het versiebeheer verbeterd waardoor versies handiger geordend kunnen worden.

Snellere upload

Wat voor veel videomakers belangrijk zal zijn is dat de uploadsnelheid verbeterd is. De grote hoeveelheid data die met video gepaard gaat kost veel tijd om te uploaden. De uploadsnelheid wordt niet altijd bepaald door de internetsnelheid van de videomaker, maar ook door de server van uploadservices zoals Frame.io. Met de nieuwe update zegt Frame.io aan de gigabitsnelheden te komen, wat voor videomakers met snel internet erg prettig zal zijn. Ook zorgt de nieuwe uploader ervoor dat de bestandsstructuur van je uploads intact blijft.

Niet alleen voor video

De nieuwe Frame.io richt zich ook niet alleen meer op video. De nieuwe mediaviewer kan nu ook gebruikt worden voor fotografie, tekst (denk aan scripts), muziek en grafisch ontwerpen (denk aan storyboards). Interessant is dat voor fotografie de mediaviewer hoge resolutiebestanden aankan en compatible is met meer dan 100 soorten RAW-bestanden. Voor audiobestanden laat de mediaviewer nu ook waveforms en audio meters zien.

Reviewen

Wat Frame.io al handig maakte is dat bij video in een tijdslijn commentaren konden worden gezet. Een cliënt of collega kon zo heel makkelijk laten weten op welke plek in de video er iets veranderd moest worden. Ook deze optie is geüpdatet. Het is nu mogelijk om opmerkingen specifiek aan iemand te richten, zodat diegene een berichtje krijgt, ook is het mogelijk om in de tijdlijn niet alleen een punt, maar ook een  bereik te becommentariëren.

De update zal rond de zomer beschikbaar zijn.

 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam