Laat je inspireren op een fotoreis

Fotoreizen: fotograferen op de mooiste locaties

Redactie DIGIFOTO Pro 1813

Fotoreizen zijn enorm populair! Tijdens een fotoreis ga je met een groep gepassioneerde fotografen naar een mooie plek om hier te fotograferen. Van het Noorderlicht in IJsland tot het spotten van ‘The Big Five’ in Afrika. Zo’n beetje alles wat je kunt bedenken, is mogelijk tijdens een fotoreis.

Wil jij een reis maken waarbij je specifiek je fotovaardigheden nog verder kunt verbeteren? Dan is een georganiseerde fotoreis een interessante optie. Onder begeleiding van collega fotografen leer je in een relatief korte periode nog meer bij over fotografie en maak je door het oog van je camera ook nog eens kennis met een land.  

Fotoreizen

De meeste fotoreizen zijn gericht op natuurfotografie. Het voordeel van een fotoreis is dat je op pad gaat onder begeleiding van fotografen voor wie het gebied geen geheimen heeft. Ze kennen de mooiste plekjes, weten op welk tijdstip van de dag je het beste op welke locatie kunt zijn én ze kunnen je helpen bij het fotograferen. Je leert dus daadwerkelijk beter fotograferen terwijl je op een prachtige plek op aarde bent. Hoe tof is dat? Daarnaast kun je ook veel leren van je reisgenoten en schept een gedeelde hobby meteen een band.

fotoreizen

Waardevol

Naast de groepsreizen is het soms ook mogelijk om individuele fotoreizen, alleen of met een partner te boeken. Het verblijf wordt geregeld door de organisatie. Je krijgt theorielessen die je toepast in de praktijk. Vaak worden na de expedities de foto’s van die dag met elkaar besproken. Dit is een waardevolle activiteit. Feedback geeft ruimte voor meer inzicht én inspiratie. De aanbieders organiseren de fotoreizen bovendien in de periodes van het jaar dat de natuur ter plekke op zijn mooist is. Zo krijg je echt de kans om met de beste en de mooiste foto's terug te keren. Individuele aandacht en effectieve begeleiding staan in de regel voorop tijdens dit soort reizen. Om die reden zijn de groepen vaak niet te groot. Dat brengt wel met zich mee dat een reis al snel vol zit. Dus heb jij je oog laten vallen op een bepaalde reis, dan is het verstandig om bijtijds te reserveren.

Let bij je keuzes ook goed op de voorwaarden. Wat is er in de prijs inbegrepen en welke dingen moet je apart aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vliegticket. Kortom, ook bij het vastleggen van een fotoreis, is een goede voorbereiding essentieel. Op die manier kun je vervelende verrassingen voorkomen. 

fotoreizen
  

Tip van de redactie 

Op de populaire social mediakanalen als Facebook en Instagram zien we de mooiste foto's voorbijkomen. Deze zijn niet zelden allemaal op dezelfde bestemming gemaakt. 'We' gaan massaal naar IJsland of naar de Lofoten. En ja, dat soort bestemmingen zijn prachtig, om maar te zwijgen van het noorderlicht. Maar wees je er wel van bewust dat het erg druk is op deze locaties en dat je thuis komt met foto's die bij nader inzien toch niet zo origineel zijn. Zoek daarom eens een stad of locatie uit die wat minder bekend is!

Tags: Fotoreizen, Fotoreis, fotovakantie

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie