Fotografen trio legt achtergronden van Apple vast

Sterre Hartjes 558 0
Het zijn misschien wel de bekendste foto's, de standaard achtergronden van Apple. Dit foto en video trio zet ze stuk voor stuk op de foto.

 

 

Fotograaf  en YouTuber Andrew Levitt heeft samen met videograaf Jacob Phillips en landschap fotograaf Taylor Gray een poging gedaan om de standaard achtergronden van Apple na te maken. De foto's die Apple gebruikt voor de achtergronden zijn allemaal gemaakt in Californië. En wie kan er nu zeggen dat hij op alle locaties van de achtergronden zijn geweest?

Het vast leggen van de achtergronden

Het trio heeft er een week over gedaan om alles vast te leggen. Het vinden van de juiste locatie was ook niet altijd even makkelijk. Vooral als ze daar om een bepaald tijdstip moesten zijn voor het juiste licht. De drie hebben helaas niet precies de zelfde foto's kunnen maken omdat zij in een ander seizoen hebben gefotografeerd dan wanneer de foto's zijn gemaakt die Apple gebruikt. Ook zit er hoogstwaarschijnlijk bij de foto's die Apple gebruikt een nabewerking in Photoshop overheen.

De drie zijn naar Death Valley gegaan voor de Mojave achtergrond, Alabama Hills voor de Sierra achtergrond, North Lake voor de High Sierra achtergrond, Yosemite National Park voor El Capitan en Yosemite achtergronden. De Mavericks achtergrond is helaas mislukt omdat het niet het seizoen was voor grote en hoge golven, wat ze wel nodig hadden.

Lees ook: Lucht vervangen in Photoshop