Fotoboek van Robin de Puy op lijst Best Photobooks van Time

Fotoboek van Robin de Puy op lijst Best Photobooks van Time

Jasper van Bladel 5240

Het fotoboek ‘If This Is True…’ van fotograaf des vaderlands Robin de Puy is door Time Magazine gekozen als één van de 36 meest interessante fotoboeken van het afgelopen jaar.

De huidige fotograaf des vaderlands, Robin de Puy, heeft de laatste jaren succes op succes. Ze studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie Rotterdam en gooide hoge ogen met haar examenserie 'Meisjes in de prostitutie', waarmee ze ook de Photo Academy Award won. In een korte tijd werd ze één van de meest gevraagde fotografen van het land en werd haar werk gepubliceerd in nationale en internationale magazines zoals de Volkskrant Magazine, ELLE en New York Magazine.

Reis

Door haar drukke schema raakte ze overwerkt en verloor ze het gevoel met de fotografie. Daarom ging ze in haar ééntje, zonder plan naar de Verenigde Staten om een motortocht te maken en mensen te fotograferen die zíj interessant vond. Hiervan verscheen een boek en een documentaire genaamd 'Ik ben het helemaal zelf'. Het boek ‘If This Is True…’ is nu dus door Time Magazine uitgekozen als één van de beste fotoboeken van het afgelopen jaar. Time Magazine roemt haar aanpak binnen wat een platgelopen genre is: de Amerikaanse roadtrip. Ze heeft voor een persoonlijke aanpak gekozen en die manier van vertellen geeft voor de redacteur van Time Magazine de doorslag om haar boek op te nemen in de prestigieuze lijst.

Van de hele reis zijn een boek en een documentaire verschenen. De documentaire is terug te kijken via uitzending gemist. Dit is de trailer.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van FotoBart

Niet vervelend bedoeld, maar wie filmt die documentaire als ze 'helemaal alleen' gaat?