DIGIFOTO Pro Awards

Fotoboek Saal Digital

Remco Stunnenberg 1895 0
Jouw werk als fotograaf is enorm dierbaar en belangrijk. Je stopt uren, dagen, maanden en soms zelfs meer tijd in je foto's. Dan wil je natuurlijk ook dat je beelden zo goed mogelijk worden gepresenteerd aan het publiek, de opdrachtgever. Wij namen de proef op de som bij Saal Digital, specialist op het gebied van fotoproducten waaronder fotoboeken. Wij bestelden een fotoboek. En dat viel niet tegen.

Wil je je concurrent steeds weer een stap voor zijn, dan is een perfecte presentatie van je portfolio een must. Want wat is er nu mooier en wat staat er professioneler dan jouw werk in een boek voorzien van de juiste afwerking en perfectionering? Daarmee weet je (bijna) zeker dat je opvalt bij (potentiële) opdrachtgevers en klanten.

Proef op de som bij Saal Digitaal

Saal Digital is een adres waar je terecht kunt voor het maken van een professioneel fotoboek. Zij beloven een bliksemsnelle levering. Bovendien bieden ze 75 jaar garantie op kleurechtheid. Alle reden voor een proef op de som.

Verrassend eenvoudig

Wij gingen aan de slag en bestelden een fotoboek. Dat gaat niet alleen verrassend eenvoudig, dankzij de lay-flat-binding kunnen we onze beelden bovendien op twee pagina's tegelijk plaatsen zonder verlies van belangrijke afbeeldingselementen. Om de foto’s de ruimte te geven die ze verdienen, zijn de fotoboeken daarnaast verkrijgbaar in bijna alle denkbare formaten. Afhankelijk van het gekozen papier, kun je je boek - dat minimaal 26 pagina’s telt - uitbreiden tot 160 pagina's.

Vier hoogwaardige papieroppervlakken

Voor de binnenkant van het boek heb je keus uit vier hoogwaardige papieroppervlakken; Glanzend, Mat, High End mat of Art Print. Uiteraard is er de mogelijkheid om zelf de vormgeving van het boek te bepalen. Ook de cover. Voor die cover kun je kiezen uit mat of glanzend of voor een van de verschillende speciale covers zoals lederoptiek, metallic, houtoptiek of linnen. Ook is er de mogelijkheid om een tekst of clipart toe te voegen.

Voor alle professionele mediadesigners, graphic designers, illustrators en fotografen is er ook de profi-direct-upload. Daarmee kan je jouw fotoproduct in onder meer InDesign, Photoshop, QuarkXPress of een ander gewenst programma bewerken en eenvoudig in de webshop van Saal Digitaal uploaden.

Art Print papier

Wij gaan voor een fotoboek van 28 X 28 en 28 pagina's. Voor de binnenkant kiezen we voor Art Print papier, een speciale papiersoort met een grove structuur. Voor de cover gaan we voor glanzend. Bovendien kiezen we voor zeer contrastrijke beelden gemaakt in het theater onder matige lichtomstandigheden, met zeer hoge ISO-waarden. Wij zijn erg benieuwd hoe deze beelden in het boek uitkomen.

Ronduit verbluffend resultaat

Twee werkdagen na onze online-bestelling wordt het boek afgeleverd door DHL. Het resultaat is ronduit verbluffend. De beelden leven en spreken en zijn haarscherp. Ook zijn we blij met de keus voor Art Print. We kunnen ons voorstellen dat niet ieder beeld het beste tot zijn recht komt op dit papier, maar voor onze contrastrijke zwart-wit beelden is de grove structuur juist een pré.

Kortom, Saal Digital maakt haar beloften waar.Foto's © Remco Stunnenberg

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco