Flits-off met 8 fotografen

Flits-off met 8 fotografen

Eefke Burg 664 0
MagMod organiseerde laatst een flits-off: maar liefst acht fotografen werden in teams van vier opgedeeld om de mooiste foto te maken. De flits-off bestond uit het uitvoering van drie opdrachten. De fotografen hadden per opdracht tien minuten om hun shoot voor de bereiden, tien minuten om te schieten en licht op te bouwen en uiteindelijk dertig minuten om uit al hun beelden de beste selectie te maken en hier een edit van te maken. Vervolgens werden de beelden gedeeld op social media en mochten mensen stemmen op hun favoriet.

De kandidaten werden tijdens hun volledige proces gefilmd, de video hiervan is hieronder te bekijken.

Lees ook: Gemengde witbalans corrigeren in Camera Raw

Flits-off eerste challenge ‘You gellin’ throwdown

Het doel van de eerste opdracht van de flits-off, de ‘you gellin’ throwdown’ was om zoveel mogelijk  kleur te gebruiken in hun shot. Ze kregen hiervoor de verschillende creatieve gels van MagMod, die ze konden bevestigen op hun flitser om hiermee creatieve effecten te maken. De eerste groep gebruikt verschillende kleuren om een achtergrond te maken van de verschillende kleuren. De andere groep contrasteert de kleur van een jurk met een kleur die ze op de achtergrond projecteren. Het is bizar om te zien hoe snel de fotografen hun lichtset kunnen opstellen.

Flits-off tweede challenge ‘Just snoot me’

Voor de tweede challenge van de flits-off is het belangrijk dat ze zoveel mogelijk het licht weten te richten met de drie snoots die ze hebben. De eerste groep gebruikt de snoot om licht te weerkaatsen via een discobal. De tweede groep gaat aan de slag en gebruikt de snoots als ‘light leaks,’ waardoor het zo echt mogelijk lijkt. De fotografen proberen elkaar te sarren door met remote flitser apparaten van Godox hun flitsers op een verkeerd moment te laten afgaan.

Lees ook: Hoe start je een fotografiebedrijf zonder geld?

Flits-off derde challenge ‘Stay focussed’

Tenslotte gaan de fotografen aan de slag met de MagBeam kit met MagMasks en en MagMod met een Focus diffuser waardoor ze patronen op de achterkant kunnen projecteren. Het eerste team gebruikt de MagBeam kit om blauw op de achtergrond te projecteren. Het tweede team doet ongeveer hetzelfde, maar gebruikt daarnaast ook een focus diffuser om aparte effecten in hun foto’s te creëren.

Aan het einde van de video kan je alle foto’s zien en zie je ook welk van de teams heeft gewonnen. Bekijk de volledige video dan ook hieronder. 

We zijn ook heel erg benieuwd naar de foto's die je hebt kunnen maken aan de hand van deze challenge. Deel deze dan ook met ons in de gallery. 

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke