Firmware werkt niet naar behoren

Firmware 4.0 voor de Fujifilm X-T2 teruggeroepen

Christel de Wolff 435 0
Vorige week publiceerde Fujifilm nieuwe firmware voor de X-T2. De update werd positief ontvangen als perfecte tool die de twee jaar oude camera weer up-to-date zou maken. Helaas ontdekten verschillende gebruikers fouten in de firmware 4.0 en Fujifilm heeft besloten om de update terug te draaien.

Problemen gaf onder andere het converteren van RAW-bestanden die door de camera waren gemaakt vóór de firmware update. Ook zou de live view beginnen knipperen in bepaalde omstandigheden en in de extreemste gevallen liep de camera helemaal vast tijdens het fotograferen.

Het goede nieuws is dat de fabrikant het probleem in de firmware inmiddels heeft gevonden. Dat betekent dat ze druk bezig zijn om het op te lossen zodat de update zo snel mogelijk kan worden heruitgebracht.

De geplande firmware updates voor andere Fuji camera's, waaronder de GFX 50s, X-H1 en X-Pro 2 die later deze maand zouden uitkomen zijn door deze misser uitgesteld zodat het bedrijf ze beter kan testen om te voorkomen dat er ook fouten in zitten.

Voor gebruikers die de firmware 4.0 update al hebben geïnstalleerd, heeft Fujifilm per direct update 4.01 uitgebracht die de camera eigenlijk weer terug zet in de vorige firmware 3.0 settings.  De firmware 4.01 download je op de website van Fujifilm.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel