Falcam introduceert revolutionair TreeRoot Quick Lock Travel Tripod

Redactie DIGIFOTO Pro 286

Transcontinenta BV, Falcam distributeur voor de Benelux, kondigt met trots de introductie aan van Falcam's nieuwste innovatie, de Falcam TreeRoot Quick Lock Travel Tripod (R141K-320P). Dit geavanceerde statief biedt draagbaarheid, stabiliteit en veelzijdigheid en stelt daarmee een nieuwe standaard voor reisfotografieapparatuur. Het TreeRoot-statief is vervaardigd uit carbonvezel met hoge sterkte en aluminiumlegering, en is bedoeld om te voldoen aan de eisen van zowel professionele fotografen als fotografie liefhebbers.

Het TreeRoot Quick Lock Travel statief heeft een uniek Reuleaux Triangle buisontwerp dat uitzonderlijke stijfheid en stabiliteit biedt met behoud van een lichtgewicht structuur. De compacte vorm van het statief en het quick-lock mechanisme maken het een ideale metgezel voor rondreizende fotografen, zodat ze het in elke omgeving snel kunnen opzetten en opbergen. Een van de belangrijkste kenmerken van het TreeRoot-statief is de quick release middenzuil, die zonder gereedschap verwijderd kan worden, zodat je moeiteloos opnamen kunt maken vanuit een lage hoek. Deze functie, in combinatie met de adaptieve limiet kolom, en het ontwerp met sleuven van het statief, maakt nauwkeurige compositionele controle mogelijk, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Compatibel met de Falcam F38 en F22 interface

De TreeRoot kop is compatibel met Falcam F38 voor naadloze integratie met de meeste Arca-Swiss snelkoppelingsplaten. Dit zorgt voor een veilig en snel montagesysteem voor je camera. De kop is ook voorzien van 360 graden rotatie en dubbele draaistanden, waardoor zowel horizontale als verticale opnamen mogelijk zijn. Elke vergrendelingsknop biedt voelbare en hoorbare feedback voor precieze controle over het balhoofd, zelfs bij weinig licht.

Het TreeRoot-statief is uitgerust met diverse uitbreidingsinterfaces, waaronder de F22 snelkoppelingsinterface, 1/4" Arri-uitbreidingsdraadgat en draagriem gat, waardoor uitgebreide aanpassingsmogelijkheden ontstaan voor verschillende opnamebehoeften. Daarnaast bevat het statief een multifunctionele haak die kan worden gebruikt om accessoires of gereedschap aan op te hangen, waardoor de functionaliteit nog verder wordt verbeterd. Met een maximale hoogte van 1,55m (met de middenzuil uitgeschoven) en een minimale hoogte van 168mm biedt het TreeRoot statief een grote veelzijdigheid voor verschillende opnamescenario's. Het is geschikt voor diverse fotografische toepassingen dankzij de stabiliteit en flexibiliteit die worden gegarandeerd door de vierdelige pootverlenging en het instelsysteem met drie niveaus voor de hoek van de poten.

Falcam's toewijding aan kwaliteit en innovatie is duidelijk zichtbaar in elk detail van de TreeRoot Quick Lock Travel Tripod. Dit statief is grondig getest en verfijnd aan de hand van uitgebreide praktijktests en feedback van fotografen, het is daardoor ontworpen om uitstekende prestaties en betrouwbaarheid te leveren.

Unieke kenmerken:

 • Driehoekig buisontwerp van Reuleaux voor meer stijfheid en stabiliteit met een lichtgewicht structuur.
 • De Quick Release middenzuil kan zonder gereedschap worden verwijderd voor opnamen vanuit een lage hoek.
 • Het Adaptive Limit Column and Slot Design biedt nauwkeurige compositieregeling en antislip-bescherming.
 • Meerdere uitbreidingsinterfaces met Falcam F22 snelsluiting, 1/4" Arri-uitbreidingsdraadgat, riemgat.
 • Multifunctionele haak voor het ophangen van accessoires of gereedschap.
 • De vierdelige pootverlenging biedt stabiliteit en flexibiliteit met hoekverstelling op drie niveaus.
 • Maximale hoogte van 1,55 m (met uitgeschoven middenzuil) voor veelzijdige opnamescenario's.
 • Compact en draagbaar, dus ideaal voor op reis en snel op te zetten en op te vouwen.
 • De zeer sterke constructie van carbonvezel en aluminiumlegering is duurzaam, licht, en zeer betrouwbaar.
 • F38 Compatibiliteit voor naadloze integratie met de meeste Arca-Swiss snelkoppelingsplaten.
 • 360 graden draaibare statiefkop met twee panningstanden voor nauwkeurige controle.

Beschikbaarheid en prijs

De Falcam TreeRoot Quick Lock Travel Tripod (R141K-320P) zal binnenkort verkrijgbaar zijn bij Falcam dealers in de Benelux voor een adviesverkoopprijs van € 599,99 inclusief btw.

afbeelding van sanders.clipboardmedia_181048

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie