Exposure: Thomas Geuens

Redactie 1697 0
Toen Thomas Geuens begon met fotograferen schoot hij vooral concerten. Het podiumlicht inspireert hem tegenwoordig ook bij zijn portretshoots, hij gebruikt vaak tegenlicht en onnatuurlijke kleuren. Geuens experimenteert graag en is nog op zoek naar een eigen stijl.

"Toen ik, ondertussen vier jaar terug, mijn eerste stappen in de fotografie zette, werd ik vrij snel aangetrokken tot concertfotografie. Wat me er zo in aan trok, was vooral het feit dat je in een ongecontroleerde omgeving zit.  Je hebt geen controle over licht noch houding.  Als fotograaf werkt dat zeer uitdagend.

Dat speciale licht is vaak een inspiratiebron voor me terwijl ik aan andere projecten werk.  Om een idee uit te werken vertrek ik meestal vanuit het licht en werk met die informatie verder.  Zo werk ik graag met tegenlicht en veel of onnatuurlijke kleuren.
Het is vaak zo dat ik nadenk of ik een bepaalde stijl of een bepaald experiment niet te ver drijf of net niet ver genoeg. Die grens vinden is een van de leukste aspecten van de fotografie.

Een eigen stijl heb ik nog niet. Ik experimenteer nog graag met verschillende mogelijkheden en takken van de fotografie om me werkelijk ergens op toe te spitsen. Ik weet nog niet waar ik naartoe wil, maar ik ben onderweg...."

  
Foto's © Thomas Geuens

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie