Exposure: Paul Mackenzie

Redactie 2100 0
Met zijn inzending van een Spaanse zangeres die aan een enorme hijskraan boven het publiek zweeft, was Paul Mackenzie één van de winnaars van de eerste Tilt-fotowedstrijd. Daarom krijgt hij nu ook een plekje in onze exposure-rubriek.

“Het gegeven dat je met een blank fotopapiertje de doka in ging en er weer uit kwam met een zwart-wit beeld dat je zelf had 'geschoten' vond ik zo fascinerend, dat ik voorgoed met het fotografievirus besmet ben geraakt. Dat was zo'n dertig jaar geleden na een bezoek aan een vriend met een vader die zelf zijn foto's ontwikkelde en afdrukte. Deze vriend gaf me ook mijn eerste camera, maar al gauw wilde ik meer en heb ik naast een andere camera ook diverse objectieven aangeschaft en ben ik begonnen aan de Fotovakschool. Tot mijn grote spijt heb ik die opleiding niet af kunnen maken en mijn camera moeten verkopen.

Stijl

Ik ben dus geen 'vakfotograaf' geworden, maar gelukkig door mijn werk op een ontwerpafdeling wel altijd bezig met beeld en lay-out bezig. Op één of andere manier met beeld bezig zijn vind ik toch wel het mooiste wat er is. Wat mijn fotografie betreft ben ik nooit bewust op zoek geweest naar een eigen stijl of kenmerk. Dit vanwege het feit dat ik eigenlijk alles mooi vind om te fotograferen, van straattheater en landschappen tot architectuur. Daarom is het dus mogelijk om mij de ene dag 's avonds in de stad te zien lopen om een mooi gebouw te fotograferen en de volgende ochtend tijdens zonsopkomst op het Kootwijkerzand te spotten.

 Nabewerking

Wel ben ik steeds op zoek naar lijnen en vlakken in het landschap en die zodanig vast te leggen dat het op een architectuurfoto maakt. Forse nabewerkingen in Photoshop schuw ik niet, zolang het beeld hierdoor maar sterker wordt.”

Foto's © Paul Mackenzie

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie