Exposure: Michel van der Klooster

Redactie DIGIFO... 4654 0
Michel van der Klooster begon vijf jaar geleden met fotografie. Sinds vier maanden werkt hij volledig als zelfstandig fotograaf. Hij verdient zijn geld vooral met bruiloften en portretfoto’s, maar landschapsfotografie is zijn grootste passie.

“Mijn eerste camera die ik kocht was een tweedehands Canon 300D. Ik wou graag mijn creativiteit kwijt en ik ging zoeken waarin. Vooral in het begin wilde ik overal een verhaal bij bedenken. Ik keek niet of nauwelijks naar andere foto`s en wilde iets nieuws creëren. Ik moet wel zeggen dat ik dat in laatste tijd een beetje aan me voorbij laat gaan. Nu ben ik op zoek naar perfectie en fijne afwerking in mijn beelden. Toch probeer ik nog steeds uniek te zijn in wat ik maak. Ik probeer dingen altijd vanuit een ander perspectief te bekijken en doe dat vooral in mijn trouwfotografie, maar ook in mijn landschappen en portretfoto's.

Sinds vier maanden ben ik volledig zelfstandig fotograaf en moet ik mijn inkomsten halen uit opdrachten, trouwerijen en workshops.

Echt grote inspiratiebronnen heb ik eigenlijk niet, maar Marsel van Oosten vind ik toch wel een erg goede Nederlandse fotograaf.

Mijn grootste passie is toch eigenlijk wel landschaps­fotografie. Het liefste zou ik alleen maar willen reizen om alle landschappen van de wereld vast te kunnen leggen. Ik hoop dat die dromen ooit uit zullen komen."
Foto's © Michel van der Klooster

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie