Exposure: Maarten Bloemers

Redactie 1896 0
Als weekwinnaar in de lezersgallery van vorige week, verdient Maarten Bloemers deze week een plekje in onze Exposure-rubriek. Als projectleider bij een reclamebureau is hij zijdelings in contact gekomen met fotografie en is zijn interesse gegroeid.

“Vorig jaar ben ik serieus begonnen met fotografie. Inmiddels is het zo dat ik overal mijn camera mee naartoe neem. Ik ben vorig jaar ook begonnen bij de Fotovakschool en op dit moment in de leer bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE). Inspiratie en ideeën krijg ik door het bekijken van (heel) veel foto’s op internet, maar ook in videoclips zitten vaak elementen die heel bruikbaar kunnen zijn. Vaak als ik in de auto zit zie ik situaties of locaties waar ik later terug wil komen. Daarom schrijf ik het altijd even op, zodat ik niet het vergeet. 

Combinaties

Zoals op mijn Flickr-pagina te zien is ben ik nog niet een bepaalde richting opgeslagen. Mijn voorkeur gaat tegenwoordig wel steeds meer uit naar foto’s die bepaalde mysterieuze gevoelens oproepen en foto's met moderne strakke lijnen. Met het combineren van bepaalde lijnen kun je hele interessante foto’s creëren en het helpt je ook om je composities verder te verbeteren. Ik heb daarnaast ook nogal wat boeken over compositieleer en kleurgebruik, maar veel doen blijft toch de beste manier.

Workflow

In mijn workflow maak ik gebruik van Adobe Lightroom en Photoshop. De nabewerking houd ik het liefst zo simpel mogelijk, omdat het niet echt mijn hobby is om uren daarmee bezig te zijn. Vaak versterk ik de kleuren en het contrast en een enkele keer zal ik misschien iets toevoegen, weghalen of een trucje uitvoeren.

Mamiya

Ik merk dat ik tegenwoordig veel rustiger fotografeer en echt nadenk voordat ik een bepaalde foto maak. Voorheen leek het alsof ik altijd haast had. Nu ben ik bezig om meer met de Mamiya te gaan fotograferen; je foto krijgt op één of andere manier toch een wat andere stijl dan bij een digitale afdruk.”Foto's © Maarten Bloemers

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie