Exposure: Lina Eijlers

Redactie DIGIFO... 1998 0
Portretten, met name van haarzelf, zijn Lina Eijlers' specialiteit. Daarmee heeft zij sinds 2006 ontdekt wat een camera allemaal kon, om daarna haar werkgebied uit te breiden naar experimentele en kunstzinnige fotografie.

“Om te leren ben ik foto's gaan plaatsen op een fotoforum. Sluitertijd, diafragma, ik wist er niets van. Door veel zelfportretten te maken heb ik veel geleerd. Mede ook omdat ik altijd kon doen wat ik wilde en mezelf altijd bij de hand had. Ook bij zelfportretten kom je moeilijkheden tegen, die je bij het fotograferen van iemand anders niet tegenkomt. Zo kan je bijvoorbeeld de compositie niet door de zoeker zien en is het dus een kwestie van veel experimenteren.

Kunstacademie

Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar portretfotografie, experimentele fotografie en kunstzinnige fotografie. Momenteel heb ik mijn eerste jaar op de kunstacademie in Den Bosch met succes doorlopen. Dit eerste jaar was heel veelzijdig en zette mij echt aan tot anders denken. Ik had minder tijd voor fotografie, maar ben wel anders gaan denken over wat een beeld voor mij moet zijn. Het hoeft allemaal niet volgens de boekjes en de regeltjes. Deze instelling had ik altijd al wel, maar kwam door school steeds meer naar boven.

Grafisch ontwerpen

Volgend jaar ga ik mijn vakstudie doen, grafisch ontwerpen. Mijn doel is om later fotografie bij grafisch ontwerpen in te zetten. Zo probeer ik ook te voorkomen dat ik bijvoorbeeld ga werken mijn stockfoto's. Maar nu is mijn grootste wens een Canon EOS 5D Mark II en een mooie 85mm 2f2.8 objectief.”


Foto's © Lina Eijlers

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie