Exposure: Jelle Muller

Redactie 1902 0
Jelle Muller ontdekte zijn liefde voor fotografie tijdens zijn studie Grafische Vormgeving in Antwerpen. Hij vond het fotograferen zo leuk dat hij besloot over te stappen naar de fotografieopleiding aan de Karel de Grote-hogeschool. Hij fotografeert vooral portretten, vaak samengesteld uit meerdere beelden.

“Mijn grote passie fotografie is eigenlijk van start gegaan tijdens mijn studie grafische vormgeving aan  het Sint Lucas te Antwerpen, waar ik mijn eerste spiegelreflex ( Nikon D70s) aankocht. Ik gebruikte mijn toestel toen enkel om elementen te fotograferen die ik nodig had in mijn ontwerpen. Met de tijd werden dit volledige beelden. Ik hield me steeds minder bezig met het ontwerpen van grafische beelden, en meer met het nemen van foto’s. Het fotograferen was zo veel leuker en uitdagender. Aan het Sint Lucas had ik wel een basis meegekregen, maar ik hunkerde naar meer. Ik zei de school vaarwel en begon aan mijn opleiding fotografie aan Karel de Grote-hogeschool. Als alles goed gaat, zal ik volgend jaar ook aan deze school afstuderen (2011).

Het knippen en plakken doe ik nu nog steeds in mijn beelden. Ik verzamel alle elementen/ beelden en breng ze dan samen tot één geheel. Ik ben dan ook steeds op zoek naar nieuwe dingen om me heen. Uit mijn omgeving haal ik dan ook mijn inspiratie voor nieuwe ideëen.
Ik neem altijd en overal een camera met me mee.
Het liefst maak ik portretten die in scène gezet zijn. Ik begin met een basisidee, en ga dan samen met het model op zoek naar verbeteringen. Ik laat ze zelf ook hun eigen inbreng geven en probeer zo hun persoonlijkheid in mijn beelden te krijgen.

Ik ben steeds op zoek naar nieuwe dingen en nieuwe technieken om mijn foto’s te verbeteren. Ik wil blijven bijleren en ik blijf hunkeren naar meer.”

Foto's © Jelle Muller

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie