Exposure: Hanne Cuypers

Redactie DIGIFO... 2350 0
Hanne Cuypers fotografeert het liefst portretten, in het bijzonder mode. Als ze een leuke plek tegenkomt visualiseert ze gelijk de foto die ze zou kunnen maken, en hoe het model daarin past.

“Fotografie voor mij is een manier om mijn inspiratie de vrije loop te laten. Wanneer ik een leuke plek zie kan ik hierbij vrijwel meteen een beeld in mijn gedachten vormen. De plek vind ik dus zeer belangrijk. Als je een interessante omgeving hebt die veel vertelt of net heel mysterieus is, geeft dit net iets extra aan je foto. Hierna denk ik meteen aan de modellen.. Wat ze moeten aandoen en ook hun expressie is zeer belangrijk. Dan nog een paar kleine accessoires er bij voor net dat klein beetje extra op de foto. Natuurlijk niet te veel of het gaat al snel te druk worden.

Het afgelopen jaar ben ik vooral bezig geweest met portretten. Dit gaat voor mij dan gepaard met mode. De kleren die de personen op mijn foto aanhebben vind ik zeer belangrijk. Hoe opvallender, hoe leuker. Het liefst zie ik op een foto felle kleuren. Zeker wanneer de omgeving wat minder kleurrijk is moeten de outfits er zeer hard uitspringen.

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit modemagazines of boeken over kledinglijnen. Vooral de foto’s van Noa Noa spreken mij aan. Zij hebben een speciale stijl van foto’s waardoor je precies een paar jaar terug gaat in de tijd… Een zeer leuke sfeer ! Natuurlijk mag je  een stijl  niet zo maar overnemen maar moet je er zelf  één creëren. Persoonlijk kies ik voor een foto met een verhaal. Eén waar de mensen zelf hun fantasie bij kunnen laten gaan.

De mening van mensen rondom mij vind ik zeer belangrijk. Wanneer zij vertellen dat ze een bepaalde foto grappig of mooi vinden lijkt het alsof ik mijn doel bereikt heb. Dan wil ik er meteen tien nieuwe maken!”

 

  
Foto's © Hanne Cuypers

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie