Exposure: Eke van der Bijl

Redactie 2160 0
Fotografie speelt een belangrijke rol in het leven van Eke van der Bijl. Ze pakt haar camera meestal om even bij te komen van de dagelijkse drukte. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, en daar fotografeert ze het liefst modellen of kinderen.

"Ik zit op dit moment in mijn examenjaar HAVO. Fotografie speelt een belangrijke rol in mijn leven omdat het voor mij een toevluchtsoord is. Mijn passie ligt in de musicalwereld. Daar ben ik ook elke week mee bezig; zangles, dansles en de Jeugdtheaterschool op zaterdag! Een erg druk schema, maar superleuk uiteraard. Om even van de drukte bij te komen probeer ik meestal mijn camera te pakken, maar moet nu ook bekennen dat ik daar zelfs geen tijd meer voor vrij kan maken. Vanaf mijn dertiende heeft de camera mij aangetrokken, ik wou model worden. Helaas had ik de lengte niet en een 'te atletisch postuur'. Dus ik zette mijn knop om en wou het wel eens áchter de camera proberen! Dat heeft mij tot nu toe erg veel plezier opgeleverd. Vanaf vorige zomer werk ik met een spiegelreflexcamera, een Sony a350.

Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit de natuur. Mijn foto's zijn allemaal met natuurlijk licht gemaakt, omdat ik dat het fijnste vind werken. Ik probeer uit elk model dat ik voor mijn camera krijg 'het natuurlijke' eruit te halen. Ik breng de mens terug de natuur in, naar de aard van het beestje zeg maar ;) Het belangrijkste vind ik is dat het model zich gemakkelijk voelt. Mensen is dus wat ik fotografeer. Kinderen fotograferen is het allerleukste wat er is, al heb ik daar niet super veel ervaring mee. De speelsheid van kinderen op een plaat brengen is een kunst! Ik hoop nog veel te leren en te ontdekken."

Foto's © Eke van der Bijl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie