Exposure: Bart van Dinten

Redactie 2434 0
Bart van Dinten is als weekwinnaar uit de lezersgallery gekomen en krijgt daarom deze week een plekje in de Exposure-rubriek. Naast landschaps-, macro- en natuurfotografie voor zijn rust, krijgt hij zijn adrenalinestoot met autosportfotografie.

“Na een aantal jaren analoog gefotografeerd te hebben, ben ik in 2006 overgestapt naar een dslr, een Canon EOS 350D, en toen is mijn passie voor fotografie pas echt ontstaan. De 350D heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een Canon EOS 50D en de kitlens is vervangen door een drietal Canon objectieven met een totaal bereik van 10 tot 400mm. Voor macrofotografie gebruik ik een Sigma 150mm en met deze vier objectieven kan ik me goed uitleven in de fotografie.

Interesses

Mijn interesse gaat uit naar landschaps-, macro- en natuurfotografie. Ik vind het dan ook heerlijk om na een drukke dag of week de natuur in te gaan om wat plaatjes te schieten. Ik kom dan weer helemaal tot rust. Deze rust probeer ik ook in mijn foto´s vast te leggen door goed te letten op de compositie en door storende elementen buiten beeld te houden. In de meeste gevallen lukt me dat al tijdens het maken van de foto, met als voordeel dat ik achteraf niet of nauwelijks hoef te croppen of te bewerken.

Landschapsfotografie

Mijn passie voor landschapsfotografie is pas echt toegenomen tijdens onze reizen naar Canada, Amerika en Noorwegen. Tijdens een rondreis door zo´n land ben je maar een korte tijd op dezelfde plek en ben je dus erg afhankelijk van de momenten en het weer. Zo heeft ieder weer zijn voor- en nadelen en daar ligt voor mij juist de uitdaging en de passie om de landschappen dan toch zo mooi en sfeervol mogelijk vast te leggen. Hiervoor gebruik ik graag de groothoeklens voor een foto met lijnen en veel diepte, maar soms ook de telelens om juist een specifiek deel van het landschap er uit te lichten. 

Hobby

Fotografie vind ik een geweldige hobby en ik ben er dan ook regelmatig mee bezig, of zeg maar gerust dagelijks. Dat kan zijn dat ik of met de camera op pad ben, op een fotoforum actief ben of dat ik een tijdschrift over fotografie lees. Zo kan ik me altijd wel vermaken met deze mooie hobby. Daarnaast heb ik, om mijn foto´s zichtbaar te maken voor andere, zelf een website gebouwd die ik regelmatig voorzie van mijn nieuwste foto´s.” 


Foto's © Bart van Dinten

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie