Exposure: Andreas Levers

Redactie 1465 0
De Duitse fotograaf Andreas Levers is gespecialiseerd in architectuurfotografie. Hij fotografeert de gebouwen in de Duitse hoofdstad Berlijn op een strakke manier die goed past bij de moderne architectuur, meestal met een flinke groothoeklens.

"Ik kwam in de fotografie terecht door mijn werk als media designer. Ik begon met een point&shoot-camera en leerde gaandeweg bij.
Toen ik overstapte naar een DSLR en me aansloot bij een lokale Flickr-groep hier in Berlijn werd fotografie echt een passie. Ik begon met landschappen en opnames met lange sluitertijden in de stad, en geleidelijk verbreedde ik mijn onderwerpskeuze ook naar productfotografie, interieuren, straatfotografie en portretten. Vanaf het begin was nabewerking een belangrijk onderdeel in mijn wijze van fotograferen. Eerst om foutjes te herstellen, en later ook om een bepaald beeld dat ik voor ogen had bij het fotograferen te bewerkstelligen.

Ik ben geïnspireerd door het prachtige werk dat ik overal op het internet en in het bijzonder op Flickr tegenkom. Ik maak graag fotowandelingen samen met vrienden die dezelfde hobby hebben, en probeerde interessante locaties te ontdekken in het dagelijkse leven. Recentelijk heb ik geprobeerd om mijn vaardigheden te verbeteren door zelfopgelegde opdrachten, zoals het maken van interieurfoto's van het nieuwe crematorium in Berlijn and de bekende universiteitsbibliotheek, die je beide hieronder kunt zien.

Voor mij is het belangrijk om diverse dingen te fotograferen om het leuk te houden, daarom switch ik regelmatig tussen productfotografie, architectuur, landschap en macro."

 

Foto's: © Andreas Levers

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie