Expositie 'WK voor Straatkinderen' in Sao Paulo

Redactie DIGIFO... 1861 0
Over een paar dagenbegint het WK Voetbal in Brazilië. Eind maart vond in hetzelfde land echter een ander belangrijk WK plaats: het WK voor Straatkinderen, de Street Child World Cup. Robin Utrecht en Marco Hofsté fotografeerden het evenement. De foto's zijn nu te zien in Sao Paolo, maar komen later ook naar Nederland.

Persbericht:

Miljoenen kinderen over de hele wereld leven en werken op straat. Het doel van de Street Child World Cup is om door middel van voetbal de negatieve kijk op deze kinderen wereldwijd te veranderen, met onder andere het motto: We are somebody. We zijn iemand.

Indrukwekkende foto's

De fotografen Robin Utrecht en Marco Hofsté hebben indrukwekkende foto's gemaakt tijdens dit WK voor Straatkinderen en deze tentoonstelling zal tijdens en na het WK op verschillende plekken te zien zijn.

Tijdens het WK is de tentoonstelling te zien zijn op de Oranje Camping in Sao Paulo en in het Ceasar Park Hotel in Rio (het hotel waar het Nederlands Elftal verblijft). Na het WK zal de tentoonstelling op meerdere locaties in Nederland te zien zijn, waaronder de Amsterdam Arena.

Foto © Robin Utrecht
Foto © Robin Utrecht

Ontwikkeling

Piet Vroeg, director Child and Education bij Cordaid: 'Het WK voetbal voor straatkinderen laat zien dat kinderen door sport belangrijke vaardigheden zoals discipline, leiderschap, samenwerking en doorzettingsvermogen ontwikkelen. Dit geeft  en de kracht om voor zichzelf op te komen en een voorbeeld te zijn voor anderen. Zo leveren ze een positive bijdrage aan hun gemeenschap.'

Kracht

Jamillah van der Hulst van JaJa Film Productions: 'Robin en Marco hebben de passie, vriendschap en sportiviteit die te zien was tijdens de Street Child World Cup op een geweldige manier vastgelegd. Deze tentoonstelling laat de kracht van voetbal zien en hoeveel sport kan betekenen voor straatkinderen die tot nu toe weinig kansen hebben gehad. Ik ben er trots op dat de tentoonstelling tijdens het WK op twee bijzondere lokaties te zien is in Brazilië waardoor de inspirerende boodschap van de Street Child World Cup een fantastisch podium krijgt.'

Fotografen

Robin Utrecht weet op een creatieve, bijna abstracte, manier zijn onderwerpen in beeld te brengen. Als fotojournalist is hij allround en covert hij onderwerpen van nieuws tot sport en van portretten tot reportages in binnen en buitenland. Vanaf het begin van zijn professionele carriere vallen zijn foto's in de prijzen. Tot op heden sleepte hij achtentwintig prijzen binnen in de verschillende categorieën van de Zilveren Camera.

Marco Hofsté maakt redactionele en commerciële fotografie met de nadruk op het menselijke aspect.Hij genoot zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna werkte hij als fotojournalist voor diverse  kranten en persbureaus. Nu richt hij zich vooral op portretten en redactionele fotografie. Hij heeft verschillende nominaties en prijzen op zijn naam bij de Zilveren Camera en heeft de GPD persprijs gewonnen.

Foto © Robin Utrecht
Foto © Robin Utrecht

De tentoonstelling wordt georganiseerd door JaJa Film Productions in samenwerking met Cordaid en materiaal sponsors Vink Kunststoffen en Virupa

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie