'New York New York'

Expositie van de Nederlands-Amerikaanse fotograaf Richard Koek

Remco Stunnenberg 926 0
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert tot en met 30 juni 2018 een expositie van de Nederlands-Amerikaanse fotograaf Richard Koek. Met 'New York New York' deelt de visuele verhalenverteller zijn liefde voor New York City en haar inspirerende bewoners. Recent is ook een gelijknamig fotoboek verschenen van Richard.

De foto’s van Richard Koek laten de overweldigende diversiteit van New York zien en de kwetsbaarheid van het gecompliceerde leven in de stad. Voor kijkers biedt zijn werk alle ruimte voor een eigen interpretatie. Hierdoor wordt elke foto een nieuw en uniek verhaal.

Zijn passie gevolgd

Na een loopbaan als jurist, volgde Richard Koek (Ilpendam, 1965) zijn grote passie voor fotografie en verhuisde in 2000 naar New York, een stad die continu verandert. Momenteel woont en werkt hij afwisselend in Amsterdam en The Big Apple.

Toonaangevende titels

Het werk van Richard Koek is gepubliceerd in toonaangevende titels als The Independent, Interview Magazine, The New York Review of Books, The New York Times en Stern. Daarnaast is zijn werk opgenomen in de collecties van het Nationaal Archief, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. 


Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.  

Beeld: © Richard Koek

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco