Geblokkeerd door topman Tesla

Elon Musk blokkeert mensen die vragen om credits

Aimée van Vuuren 494 0
Volg je Elon Musk, de topman en medebedenker- en oprichter van Tesla, met veel plezier op Twitter? Denk er dan twee keer over na als je hem benadert over het geven van credits aan de fotografen waar hij foto’s van gebruikt. Hij blokkeert je zonder aarzelen!

Elon Musk geeft geen credits

Het begon toen Elon Musk een tweet de wereld in stuurde met een foto van een blikseminslag. De foto kreeg in totaal zo’n 1.000 reacties, 70.000 likes en 6.000 retweets. Uiteindelijk bleek dat de foto is genomen door een fotograaf genaamd Richard Angle, vanuit een bus op het lanceerplatform. Musk heeft echter geen credits gegeven aan Angle. Afgezien van een klein watermerk in een hoek onderin is er niks dat wees op het feit dat Angle deze foto had gemaakt.

De fotograaf reageerde op de gebeurtenis vlak voordat hij naar bed ging:

Lees ook: Model Gigi Hadid claimt auteursrecht vanwege lachen op de foto

Geblokkeerd door Elon Musk

Later bleek dat veel meer fotografen en andere creatievelingen de tweets van Angle hadden gezien. Zij sprongen in zijn verdedigen en gaven aan dat Musk de fotografen van foto's credits moet geven en niet zonder toestemming foto's moest publiceren. In ieder drie mensen, inclusief Angle, werden geblokkeerd door Musk. 

Dit waren de reacties van de andere fotografen:

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée