Eli Dijkers neemt je mee naar China met zijn expositie in de Rotterdamse Kunsthal

Redactie DIGIFO... 603 0
Er is geen land ter wereld wat gelijktijdig zoveel invloed heeft op de wereld als hoe weinig we er eigenlijk van weten dan China. Fotograaf Eli Dijkers legt deze discrepantie tussen de westerse kennis over en de realiteit in China vast tijdens een expositie in de Rotterdamse kunsthal.

Tijdens de expositie ‘Chinese Reis’ wordt het leven van alledag in China vastgelegd. Dat levert boeiende beelden op van een land wat volop in transitie zit. Daarom ook is het net alsof je een nieuw land bezoekt, elke keer wanneer je terugkeert naar China.

Chinese Reis

Leuk is dat in de expositie zowel ruimte is voor mens, dier en omgeving. Geen onderwerp wordt geschuwd. Dit leidt tot een compleet voelend beeld van China zonder dat je een bepaald beeld opgedrongen krijgt, want Dijkers houdt ruimte voor eigen interpretatie. Leuk, want het maakt je alleen maar nieuwsgieriger naar een land waar we minder vanaf weten dan we denken.

Chinese Reis van Eli Dijkers is vanaf 10 maart te zien in de Kunsthal Rotterdam en loopt tot 7 juni. Voor meer informatie over de expositie kun je hier terecht.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie