Eizo introduceert 31,5-inch 4K-monitor met ips-paneel

Redactie DIGIFO... 1686 0
Eizo introduceert de FlexSCan EV3237. Het nieuwe paradepaardje in de FlexScan-reeks is voorzien van een 31,5-inch ips-paneel met Ultra-HD-resolutie van 3840x2160 pixels. Vanaf november ligt het scherm in de winkels voor een nog onbekende adviesprijs.

Persbericht:

De nieuwe Eizo FlexScan EV3237 geeft Ultra-HD 4K-inhoud weer op het scherm van 31,5 inch. Een standaardresolutie van 3840 x 2160 biedt de vereiste pixels om karakters en grafische beelden op een voortreffelijk heldere en scherpe manier te tonen. Het grote scherm integreert ecologische functies, visuele ergonomie alsmede picture-in-picture en picture-bypicture en biedt zo uitgebreide functionaliteit voor kantoren, controlekamers, gaming en CAD/CAM toepassingen.

Eizo FlexScan EV3237

De FlexScan EV3237 gebruikt een IPS (in-plane switching) LCD-scherm met LED-backlight en met een kijkhoek van 178° waardoor kleurverloop en contrastwijzigingen minimaal zijn wanneer het beeld onder een hoek wordt bekeken. De maximale helderheid is 300 cd/m2 en de contrastverhouding is 1000:1.

De monitor beschikt over twee DisplayPort- (ver. 1.2), één HDMI- en één DVI dual link-aansluiting. Met deze verschillende signaalingangen zijn meerdere picture-bypicture-configuraties mogelijk, inclusief het splitsen van het scherm in twee, drie, of zelfs vier delen. Iedere DisplayPortaansluiting ondersteunt de resolutieweergave van 3840 x 2160 bij 60 Hz.

Met Picture-in-picture kan de inhoud van twee signaalbronnen gelijktijdig worden weergegeven met een hoofdbeeld dat op een volledig scherm wordt weergegeven, en een subbeeld in een apart kader. Het subbeeld kan in twee formaten worden weergegeven en in elk van de vier hoeken van de monitor worden geplaatst.

Bij de methoden die worden gebruikt om de helderheid bij conventionele monitoren met LED-backlight te dimmen, zien veel gebruikers een flikkerend beeld dat leidt tot vermoeidheid van de ogen. EIZO maakt gebruik van een hybride technologie die DC (gelijkstroom) en PWM (Pulse Width Modulation) met hoge snelheid combineert, waardoor flikkering zelfs bij lage helderheidniveaus niet wordt opgemerkt. En dat zonder verslechtering van de kwaliteit, zoals een aangetaste kleurstabiliteit. Op gedimd verlichte werkplekken kan de helderheid worden aangepast tot minder dan 1% van het maximum.

Een door EIZO ontwikkelde functie genaamd EcoView Optimizer 2 bespaart tot 30% energie door de helderheid van de backlight te reduceren en het contrast te vergroten, wanneer vooral donkere beelden op het scherm worden weergegeven. De beeldkwaliteit blijft behouden, omdat de reductie in helderheid vrijwel niet waarneembaar is.

Eizo FlexScan EV3237

Auto EcoView past de helderheid van het scherm automatisch aan als de helderheid van het omgevingslicht verandert. Zo wordt energie bespaard, terwijl de ogen minder snel moe worden, omdat ze niet worden blootgesteld aan een scherm dat te helder of te donker is.

De aanwezigheidssensor EcoView Sense 2 detecteert wanneer de gebruiker de werkplek verlaat en schakelt in dat geval automatisch de stand-bymodus in. Als de gebruiker terugkeert, activeert EcoView Sense 2 de monitor opnieuw. Voor een verhoogde nauwkeurigheid detecteert deze functie zowel de bewegingen van de gebruiker als ook diens lichaamswarmte.

Twee door EIZO ontwikkelde softwareprogramma's1, ScreenManager Pro en EIZO Monitor Configuration, vereenvoudigen de afstelling van het scherm. Met ScreenManager Pro kunnen gebruikers met de muis en het toetsenbord kleur en EcoView-instellingen afstellen in plaats van via een displaymenu op het scherm. Hij biedt tevens afstemming voor verschillende monitoren, waardoor afstellingen op alle FlexScan-monitoren kunnen worden toegepast die op één pc zijn aangesloten.

Met de EIZO Monitor Configurator kunnen systeembeheerders met een USB-verbinding de instellingen van alle FlexScan EVmonitoren regelen. Aanpasbare instellingen omvatten picturein-picture en picture-by-picture.

De monitor heeft vijf voorinstellingen – sRGB, Film, Papier en twee modi met instellingen die de gebruiker zelf kan bepalen. De papiermodus vermindert de hoeveelheid blauw licht om vermoeide ogen te voorkomen.

De verzending van de FlexScan EV3237 in Europa begint in november. De datum van verkrijgbaarheid varieert per land.

Overige eigenschappen

  • De Super Resolution functie verbetert de duidelijkheid van het beeld bij de weergave van niet-standaardresoluties.
  • Ergonomische voet die 141 mm in hoogte verstelbaar is, 40° kantelbaar (-5° – 35°) en 344° draaibaar.
  • 1 watt interne luidspreker en een hoofdtelefoonaansluiting.
  • Nul watt stroomverbruik als de hoofdschakelaar is uitgeschakeld.
  • Overdrivecircuit met grijs-naar-grijs-responstijd van 5 ms voor een vloeiende weergave van bewegende beelden.
  • Voldoet aan Energy Star 6.0 en TCO Certified Displays 6.0.
  • Verkrijgbaar in zwart of grijs.
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie