Nooit meer stress

Een waarschuwing wanneer je je camera vergeet?

Siem van Woerkom 438 0
Het bedrijf Tile zorgt ervoor dat hun nieuwe lijn van producten je zullen waarschuwen, nog voordat de paniek inslaat.

Peace of mind

Het bedrijf Tile lanceert hun nieuwe functie 'Smart Alerts' opnieuw (in bèta). Hiermee wordt het mogelijk om automatisch te waarschuwen wanneer je een item hebt achtergelaten als het daar minstens vijf minuten heeft gestaan. Als je bijvoorbeeld zonder je tas een koffietentje uit loopt, krijg je idealiter een waarschuwing voordat je bij je auto aankomt. Voor de nieuwe functie is een Premium-abonnement nodig (zo'n 2 euro per maand), maar het kan een kleine prijs zijn om te betalen als je de gedachte niet kunt verdragen om een ​​waardevol item langer dan een paar minuten alleen te laten. De bèta is beschikbaar in december en werkt met alle standaard Tile trackers die op dit moment beschikbaar zijn. Waaronder ook de nieuwe Tile sticker die zo compact is dat hij op je camera body te plakken is. 

Tile wil Apple voorblijven

Tile heeft veel situaties bestudeerd om zo te kijken hoe de nieuwe functie het beste zou kunnen werken. Valse alarmen zouden gelukkig geen probleem moeten zijn. Je kunt 'safe zones' voor items definiëren om te bepalen of je al dan niet een waarschuwing moet krijgen. Je wilt misschien dat je jas een melding stuurt wanneer je hem in de kroeg achterlaat, maar niet wanneer je hem thuis laat op een warme zomerdag.

Is het echt nodig? Niet iedereen heeft dit soort onmiddellijke responsiviteit nodig, maar er is zeker druk voor Tile om dit soort functies te introduceren. Nu Apple lijkt te werken aan eigen trackers, is er een reële mogelijkheid dat Tile moet concurreren met een bedrijf dat tags nauw zou kunnen integreren met zijn andere apparaten. De nieuwe Smart Alerts kunnen iPhone-gebruikers een reden geven om Tile te kiezen boven de 'standaard' optie van Apple.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem