Een recreatie van Philippe Halsman's 'Dali Atomicus'

Een recreatie van Philippe Halsman's 'Dali Atomicus'

Nadja Geskus 520 0
Een van de meest iconische beelden van Philippe Halsman is Dali Atomicus. Het prachtige beeld is werkelijk een fotografisch kunstwerk en is gemaakt in de zelfde surrealistische stijl als Salvador Dali ook voor zijn schilderijen gebruikt. Dit fantastische beeld werd nagemaakt door Karl Taylor en dat werd vastgelegd door BBC. In deze video zie je een kijkje achter de schermen.

Dali Atomicus

Het iconische beeld van Philippe Halsman is een die niet gemakkelijk na te maken is. Dali en zijn schilderij Leda Atomica zijn het onderwerp van de foto, maar om hen heen vliegt van alles de rondte in. Zo zie je katten, water, een stoel, er gebeurt een hele hoop op het beeld. De foto werd in 1948 zonder hulpmiddelen gemaakt en is verschenen in het Amerikaanse tijdschrift Life Magazine.

Een recreatie van Philippe Halsman's 'Dali Atomicus'

Karl Taylor

Karl Taylor is een professionele fotograaf met meer dan 20 jaar ervaring. Karl is erkend als een expert in de industrie. Zo is hij een wereldwijde ambassadeur voor Hasselblad en Broncolor Lighting. Karl's werk omvat reclame-, beauty- en modefotografie voor commerciële klanten. Hij besloot het beeld van Philippe Halsman te recreëren en BBC legde het proces vast. Erg leuk om zo eens bij een topfotograaf achter de schermen te kunnen kijken, terwijl er zo’n fantastisch beeld wordt gemaakt!

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja