Een individualist keert terug... de Leica Summilux-M 35 f/1.4

Redactie DIGIFO... 531 0
Leica introduceert de terugkeer van een legendarisch en individualistisch objectief, de Leica Summilux-M 35 f/1.4.

Leica blikt terug op meer dan 150 jaar ervaring op het gebied van het ontwikkelen van objectieven. Sindsdien zijn er talrijke meesterlijke precisie-instrumenten ontstaan, die consequent nieuwe fotografische maatstaven zetten en de grenzen van het technisch haalbare opnieuw definiëren. Daartoe behoren met name de objectieven voor het legendarische Leica M-Systeem. Een van deze legendes keert nu terug: de Leica Summilux-M 35 f/1.4.

Sinds de introductie in 1961 en na meer dan 35 jaar van ongewijzigde productie, geniet de Leica Summilux-M 35 f/1.4 vandaag de dag nog steeds een grote populariteit. Het destijds lichtsterkste groothoekobjectief is altijd zeer compact en licht geweest, met een gewicht van slechts 200 gram. Tot sluit overtuigt hij nu nog steeds met zijn beeldkwaliteit en uniek beeldeffect. Wanneer u wijd open bij f/1.4 fotografeert, krijgt u foto’s met een bijzonder zachte en haast magische bokeh. Dit is een look die niet met digitale nabewerking te bereiken is. De Summilux-M 35 f/1.4 heeft zijn titel ‘True King of Bokeh’ dan ook aan deze buitengewone beeldweergave te danken. Bij een wijd open diafragma zult u in situaties met tegenlicht lens flares krijgen die ingezet kunnen worden voor bepaalde creatieve effecten. Vanaf een diafragma van f/2.8 zult u echter zeer scherpe en vertekeningsvrije resultaten krijgen die aan de moderne kwaliteitseisen voldoen.

Deze heruitgave wordt gemaakt in de Leica fabriek in Wetzlar - in het originele vintage ontwerp en met de identieke optische berekening van de eerste Summilux-M 35 f/1.4. Verder zijn ook de roestvrijstalen frontring die bekend staat als "Steel Rim", de vergrendelbare scherpstelring en de zwarte opzetbare zonnekap gemodelleerd naar het origineel. Nieuw is echter de tweede, ronde zonnekap met E46 schroefdraad, die het gebruik van filters mogelijk maakt en standaard wordt meegeleverd.    

De Summilux-M 35 f/1.4 voegt zich als vierde lid in de Leica Classic Line naast de Leica  Summaron-M 28 f/5.6, de Leica Thambar-M 90 f/2.2 en de Leica Noctilux-M 50 f/1.2 ASPH.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica Summilux-M 35 f/1.4 is verkrijgbaar bij de Leica Store Amsterdam, de Leica Store Lisse en de geautoriseerde Leica dealers. De adviesverkoopprijs bedraagt € 3.850,00 inclusief btw.


Ga voor meer informatie naar: leica-camera.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie