Edities galerie LUMAS opent eerste Nederlandse vestiging in Amsterdam

Redactie DIGIFO... 1297 0
LUMAS, dat wereldwijd authentieke en hedendaagse kunstwerken aanbiedt tegen betaalbare prijzen, opent een eerste edities galerie in Nederland. De LUMAS edities galerie wil geïnteresseerden de kans geven het werk eerst met eigen ogen te bekijken, en dat in een huiselijke omgeving.

Persbericht

Het decor van de expositieruimtes bestaat namelijk uit verscheidene woonvertrekken, zoals een keuken, studeerkamer en bureau/bibliotheek. Zo krijgt de bezoeker meteen een goed beeld van hoe het werk van zijn of haar keuze eruit kan zien in het eigen interieur. De LUMAS galerie, gevestigd in Amsterdam, opent officieel op zaterdag 25 januari 2014 en nodigt alle geïnteresseerden uit om een bezoekje aan het pand te brengen. Ter gelegenheid van de opening kunnen de bezoekers genieten van de tentoonstelling 'Cuba – Expired' van de gerenommeerde Duitse kunstfotograaf Werner Pawlok.

LUMAS biedt in 27 galeries wereldwijd kunstzinnige fotografie en werken van museumkwaliteit tegen betaalbare prijzen. Meer dan 1.400 werken van 160 gevestigde kunstenaars en verscheidene veelbelovende nieuwkomers bieden een uitgebreid inzicht in de moderne kunst- en designwereld. De werken zijn als handgesigneerde originele foto’s en kunstwerken in gelimiteerde edities beschikbaar van meestal 75 tot 150 exemplaren. Deze edities maken betaalbare prijzen tussen de 120 euro en 800 euro mogelijk, en spreken een groot publiek van kunstliefhebbers en nieuwe verzamelaars aan. Het LUMAS portfolio wordt in wisselende tentoonstellingen in een 200 vierkante meter grote ruimte getoond. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals boekpresentaties, lezingen door en gesprekken met experts en kunstenaars van over de gehele wereld.

'De opening van een galerie in Amsterdam stond al een tijdje op de planning', zegt Stefanie Harig, oprichter van LUMAS. 'Het pand dat vlakbij het Vondelpark en Museumplein ligt, was meteen onze favoriete locatie en we verheugen ons erop om onze Nederlandse bezoekers hier te verwelkomen.'

Lumas Amsterdam

Werner Pawlok: Cuba – Expired

Van 25 januari tot 9 maart 2014 stelt LUMAS Amsterdam de nieuwe werken van de kunstenaar Werner Pawlok tentoon. Met zijn reeks ‘Cuba – Expired‘ in het huidige portfolio gaat de Duitse fotograaf op zoek naar het oude, authentieke Havana. Hij neemt de toeschouwer mee op een reis door de verschillende periodes en decennia, waarin onvoorstelbare pracht en praal hand in hand gaan met verval en armoede.

Over LUMAS galerie Amsterdam

De LUMAS galerie is gevestigd aan de Van Baerlestraat 8, 1071 AW Amsterdam.

Openingstijden: van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur en op  zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Telefoonnummer: +31 (0)20 24 10 010

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie